KıbrısManşetToplum

Zehirle mücadeleye devam!

Ülkede giderek artan ‘uyuşturucu’ suçları başa bela olurken, Narkotik ekiplerinin bu yılın ilk 10 gününde ele geçirdiği ciddi miktarlar halkın takdirini topladı

DEVRİM DEMİR  

Ülkede giderek artan ‘uyuşturucu’ suçları başa bela olurken, Narkotik ekiplerinin bu yılın ilk 10 gününde ele geçirdiği ciddi miktarlar halkın takdirini topladı.


KKTC’NİN UYUŞTURUCU GERÇEĞİ
Ülkenin kâbusu haline gelen ve bir türlü önüne geçilemeyen uyuşturucu batağına bulaşan suçlu sayısı hızla artmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk 10 gününde narkotik ekipleri ülke genelinde gerçekleştirildiği uyuşturucu operasyonlarında 9 kişiyi tutukladı. Aynı operasyonlarda on gün içinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı ise ürkütücü. Geride bıraktığımız yıl birçok başarılı operasyona imza atan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü 2024 yılının ilk 10 gününde 6 kilo 830 gram Hintkeneviri ele geçirdi.

TACİRLERE BÜYÜK TOKAT
Narkotik ekipleri aldığı her ihbarı değerlendirirken, zehir tacirlerine ‘tokat’ niteliğinde operasyonlar gerçekleştiriliyor. Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta şüpheli bir aracı durduran narkotik ekipleri, kokain ve hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiği operasyonlar kapsamında 5 kişiyi tutukladı. Mormenekşe köyünde Güney Kıbrıs’tan getirdiği 3 kilo uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal eden Kıbrıslı Rum erkek şahıs ve Vietnamlı kadın bakıcısı, ithal ettikleri uyuşturucu maddeleri satamadan tutuklandı. Yine 9 Ocak tarihinde Mağusa’da aldığı bir ihbarı değerlendiren Narkotik ekipleri, satışa hazır 2 kilo uyuşturucu maddeyi ele geçirdi. Mağusa’da operasyonlarına ara vermeden devam eden Narkotik ekipleri ele geçirdiği 6 gram kokainin ardından bir kişiyi tutuklamıştı. Geride bıraktığımız yılın son gününde Lefkoşa’da sıkı takip sonucu polis piyasaya sürülmeye hazır 1 kilo 830 gram uyuşturucu madde ele geçirmişti.

NARKOTİK 2023 YILINDA TACİRLERE GÖZ AÇTIRMADI
Polisin verilerine göre Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü geride bıraktığımız yılda, 1 Ocak-15 Aralık 2023 tarihleri arasında ele geçirilen en fazla uyuşturucu türü 269 kilogramla Hint keneviri oldu. 273 kilogram uyuşturucunun yanı sıra bin 104 adet uyuşturucu içeren hap ve 40 kök de Hint keneviri bitkisi ele geçirilirken, uyuşturucudan tutuklanan zanlı sayısı 404 olarak kayıtlara geçti. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerine, 156 ihbar hattından ulaşılabiliyor.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu