KıbrısManşetSiyaset

Zeki Çeler: İstediği olmayan vekil temaslıyım diyor!

Cumhuriyet Meclisi’nde nisap sağlanamaması nedeniyle genel kurulun geç toplanmasına dair açıklamalarda bulunan TDP Milletvekili Zeki Çeler, “UBP Genel Sekreterlik seçimi yaptı onların birkaç vekili gelmedi içlerinde raporlu olanlar var. YDP kurultay yaptı belli ki onlarda da sağlam bir kırgınlık söz konusu.  Bugün hükümet kanadından nisap yok” dedi


Cumhuriyet Meclisi’nde nisap sağlanamaması nedeniyle genel kurulun geç toplanmasına dair açıklamalarda bulunan TDP Milletvekili Zeki Çeler, “UBP Genel Sekreterlik seçimi yaptı onların birkaç vekili gelmedi içlerinde raporlu olanlar var. YDP kurultay yaptı belli ki onlarda da sağlam bir kırgınlık söz konusu.  Bugün hükümet kanadından nisap yok” dedi.

Daha önce de Meclis’te yine nisabın sağlanamadığını hatırlatan Çeler, “Bu hükümet zaten azınlık hükümeti ve her bir vekil başbakan gibidir. Atamalar konusunda hatırlarsanız bir ara bağımsızlar gelmemişti, istedikleri kişilerin istedikleri yerle atanmaması nedeniyle tepki göstermiş ve adını da ben temaslıyım koymuştular. İstekleri olmadığı zaman hükümette adı temaslıya çıkar. Toplum yarım akıllıdır güya anlamayacak” ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Kurultay kavgalarında kaybeden taraf, istediği olmayan taraf ben temaslıyım diyor.

Belli ki bu meclis açılmayacak. En erken zamanda erken seçim yapsınlar. Hepimiz de neyin ne olacağını görelim. Toplumda bir düzelmeye giderse gider, gitmezse ve aynı şeklide devam ettirirse Meclis’i aynı şeklide çekmeye devam edeceğiz. Durum burada ‘Game of Thrones’ yani koltuk savaşıdır” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu