DünyaGenelManşet

Zelenski: Rusya Donbas için savaşa başladı

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya'nın ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde taarruza başladığını duyurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı'ndan da "Doğuda bir saldırı operasyonunun başladığına dair işaretler var" açıklaması geldi.

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya’nın ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde taarruza başladığını duyurdu. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı’ndan da “Doğuda bir saldırı operasyonunun başladığına dair işaretler var” açıklaması geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, “Artık Rus birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas için savaşa başladığını söyleyebiliriz” dedi.

“RUS ORDUSUNUN ÖNEMLİ BİR KISMI BU TAARRUZA ODAKLANDI”

Zelenski, yayımladığı video mesajında, Rus ordusunun Donbas’ta taarruza başladığını, ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin bölgeyi ve devleti savunacağını belirtti.

Zelenskiy, “Artık Rus birliklerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas için savaşa başladığını söyleyebiliriz. Artık Rus ordusunun önemli bir kısmı bu taarruza odaklanmış durumda. Oraya ne kadar Rus askeri sevk edilirse edilsin, savaşacağız. Kendimizi savunacağız. Bunu her gün yapacağız. Ukrayna’ya ait hiçbir şeyden vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.

“RUSYA’NIN FÜZE SALDIRILARI STRATEJİK SAÇMALIK”

Rus ordusunun Ukrayna’ya karşı füze saldırılarını azaltmadığını ve bu füze saldırılarının savaşın durumunu değiştirmediğini kaydeden Zelenski, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarının stratejik saçmalık olduğunu ve bunun Rusya’nın kendi kendini silahsızlandırmasına yol açacağını savundu.

Zelenski, Rusya’nın sabah saatlerinde Lviv, Dnipropetrovsk ve Ukrayna’nın diğer şehirlerine düzenlediği füze saldırısının Ukrayna’nın, tüm dünyanın ve tarihin Rusya’dan Ukrayna’ya saldırmasından çok daha fazlasını alacağı anlamına geldiğini dile getirdi.

“DOĞUDA OPERASYONUN BAŞLADIĞINA DAİR İŞARETLER VAR”

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Rus ordusunun ülkenin doğusunda bir saldırı operasyonunu başlattığına dair işaretlerin olduğunu bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından savaşın 54. gününe ilişkin yapılan açıklamada, Rus gemilerinin Karadeniz ve Azak Denizi sularında Ukrayna’nın kıyılarını izole etmeye devam ettiği, taraflar arasında Mariupol için savaşın sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, “Rusya’nın ana çabaları, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin toprakları üzerinde tam kontrol sağlamaya ve daha önce işgal edilmiş toprakları elinde tutmaya odaklanıyor. Doğu Operasyonel Bölgesi’nde bir saldırı operasyonunun başladığına dair işaretler kaydediliyor. Rus ordusu Slobojanskiy ve Donetsk operasyon bölgelerinin belirli yönlerinde saldırı harekatlarını yoğunlaştırdı.” ifadelerine yer verildi.

PENTAGON: RUSYA TAKTİK TABUR SAYISINI 76’YA ÇIKARDI

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili ise, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki taktik tabur sayısını 76’ya çıkardığını açıkladı.

Rusya’nın taktik taburları ortalama 800 ile 1000 askerden oluşuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu