Güney KıbrısManşetSiyaset

Zervakis ‘evine dönemiyor’

Göreve yeniden atanan Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias kararını verene kadar RMMO Komutanı Zervakis'in görev süresi daha çok uzatılır…

Göreve yeniden atanan Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias kararını verene kadar RMMO Komutanı Zervakis’in görev süresi daha çok uzatılır…

İlk yapılan açıklamalara göre; görev süresi Mart ayı itibariyle dolan Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korg. Dimokritos Zervakis’in, görev devir tesliminin 21 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Yunanistan Genel Seçimleri sonrası Haziran ayı itibariyle olması bekleniyordu.

Yunanistan Genel Seçimleri’nin ikinci tura kalarak, 25 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşmesi nedeniyle, Zervakis’in de görev süresinin Rum Yönetimi Bakanlar Kurulu kararıyla 31 Ağustos 2023 tarihine kadar uzatıldığı ortaya çıktı.
Rum basınında yer alan haberlere göre; Yunanistan’daki yeni hükümetin yemin ederek göreve başlamasının ardından, RMMO Komutanı ile ilgili durumun netleşeceğinin ve GKRY Savunma Bakanı Mihalis Yorgallas’ın, konuyla ilgili Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’tan haber beklediği ifadelerine yer verilirken, Yunanistan Savunma Bakanı’nın yeni RMMO Komutanını seçmesinin ardından, Zervakis’in emekliye ayrılacağı bilgisi de verildi.

Yunan ordusundan emekli olup, Rum Muhafız Ordusu’nun başına gönderilen komutanlar sözde ‘GKRY Bakanlar Kurulu’nun kararıyla RMMO Komutanı olarak atanıyor ama gerçekte ‘kazın ayağı öyle mi? Peki neden Mart ayında görev süresi dolan RMM Ordusu’nun Yunan Komutanı Korgeneral Dimokritos Zervakis, hala emekliye ayrılıp evine dönemedi?

21 Mayıs’ta Yunanistan’da gerçekleşen Genel seçimlere kadar Zervakis görevde tutuldu ve bir sebep gösterilmeden sadece Haziran’da görevi bitecek denildi. Peki seçim ilk turda bitmeyip ikinci turu 25 Haziran’da gerçekleşince ne oldu? Tabi ki Zervakis’in görev süresi yine uzatıldı! Diyelim ki bunun Yunanistan seçimleriyle bir alakası yoktu ve sözde ‘GKRY Bakanlar Kurulu’ tarafından alınan bir karardı; Madem öyle o zaman GKRY Savunma Bakanı Sayın Mihalis Yorgallas, GKRY Bakanlar Kurulu’na dahil değil mi? Tabii ki dahil. Ama göreve yeniden atanan Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias karar verene kadar Zervakis’in görev süresi daha çok uzatılır.

Biliyoruz memleketiniz gözünüzde tütüyor, emeklilik yaşınız çoktan geldi de geçti bile ama üzgünüz Sayın Komutan size kötü bir haberimiz var! Yorulmaya ve memleketi özlemeye devam çünkü vuslat başka bahara kaldı. Henüz evinize dönemiyorsunuz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu