ManşetToplumTürkiye

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçinin öldü, 6 işçin yaralandı

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükte 1 işçinin öldüğünü, 6 işçinin de yaralandığını açıkladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Armutçuk Müessesi’nde göçük meydana geldi.

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski adı Twitter olan X platformunda yaptığı açıklamada göçük nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralılar tedavi için hastaneye sevk edildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda göçükten 4 kişinin etkilendiği açıklanmıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan 1 işçinin hayatını kaybettiğini, 3’ünün ise yaralı kurtarıldığını bildirmişti.

TRT Haber’e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “İçeride 280 kişi var, dört kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. Bir kişi ağır yaralı. İki kişiden canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı” demişti.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Ereğli’deki göçüğün bugün saat 13.45’te meydana geldiğini ve AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK ekiplerinin olaya müdahale ettiğini açıkladı.

Olay bu yıl gerçekleşen ilk maden kazası değil.

Mayıs ayında Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir işletmeye ait linyit maden ocağında toprak kayması meydana gelmişti.

Göçük altında kalan dört işçiden biri hayatını kaybetmiş, üçü yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yakın zamanda Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan Yunus Emre Termik Santrali’ni işleten Yıldızlar SSS Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileriyse haklarını alabilmek için kendilerini maden ocağına kapatarak açlık grevine gitmişti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne göre 2023 yılının ilk sekiz ayında en az bin 255 işçi hayatını kaybetti.

İSİG “bütün iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenebilir olduğunu” savunuyor ve bu nedenle, yaşanan işçi ölümlerini “iş kazası” olarak değil “iş cinayeti” olarak tanımladığını söylüyor.

Kaynak: BBC Türkçe

Diğer Haberler

Başa dön tuşu