ManşetSporToplumYaşam

Zor dostum zor

Uzun zamandır ana akım yanında yeni akım medyanın sosyal medya ağları, kişisel bloglar ve diğer Facebook fenomenleriyle de önlü arkalı akraba olduk ki her yerde haber var

Uzun zamandır ana akım yanında yeni akım medyanın sosyal medya ağları, kişisel bloglar ve diğer Facebook fenomenleriyle de önlü arkalı akraba olduk ki her yerde haber var. Hani şu “Aslında çok iyi tanışmıyoruz ama Facebook’ta kankayız” hissi var ya, önce sosyal medya düzeni ile girdi hayatımıza bildik. Genellikle Apaçiler yanında ciddi görünümlü vahşi Apaçiler de ha’bire ‘Her kuşun eti yenmez’ cinsinden X’de boy göstermece 7/24. Bu arada Instagram kapak oldu her ikisine de. Fotoğraf merkezli çok etkili bir paylaşım düzeni var bur’da da.

İyi ki Insta’da yok öyle siyaset gabağı, potansiyel aşk acısı, küfür, hakaret, batsın bu dünya, durdurun bu dünyadan inecek var veya abuk sabuk dürtmeler, itelemeler, kaprisler. Herkes kendi çektiği fotoyla boy göstermece. İşte, çoktandır bir selfie işlemidir gitmekte.

Selfie kelimesi, “Self” ve “ieden türetilmiş bi’kelime; İngilizcede; “Herhangi bir kimsenin bir cep telefonuyla veya fotoğraf makinesiyle kendi fotoğrafını çekmesini ve sosyal medyada yayımlamasını” ifâde etmekte. Ya kendi kendinizi çekersiniz, ya da arkadaki obje veya canlıları da kadrajın (çerçeveleme) içerisine alarak çekersiniz ya, aslında çevremizde olup bitenler ve de ‘merkezindeki biz’ anlamı var bur’da da.

Spor yazarı dostlar da ha’bire sporumuza ilişikin selfie’lerle uğraşmakta ve de bunu hem görüntülü, hem de yazılı bi’biçimde resmetmekte ama yine de kadere boyun eğmekte. Örneğin eendüstriyel futbolun selfie’sini çakacak olsak, o fotoğrafın içinde kaçımız olurdu acaba! E hade parası olanlar ara ara Türkiye maçlarıyla selfie dalgalarında rüzgâr yapsın. Daha çok parası olanlar kırk yılın başı birceğez Premier Leauge’ye fotoğraf çakar.

E birçok gariban Kıbrıslı napsın? Haçana bir cam tv arkasından garagözlük yapmaca. Keder mi, kader mi, yoksa her ikisi de mi? Kuvvetle ihitimâl her ikisi de. Yakın gelecekte arkamızdaki endüstriyel futbolla ilgili bir selfiemiz olur mu? Zor dostum zor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu