GenelKıbrısManşet

Zorla olmaz!

Maaşlardan kesintiyi de öngören depreme yönelik yasa önerisi Meclis önünde 14 sendika tarafından protesto edildi

Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi, fırtınalar koparacak

Sendikalar, “İnsanlardan para toplayıp zevki-sefa dönemine devam etmenize müsaade etmeyeceğiz” dedi

SENDİKALAR MECLİS ÖNÜNDE…

Sendikalar, “maaşlardan kesintiyi de öngören depreme yönelik yasa önerisine” karşı çıkmaya devam ediyor. Deprem ve Diğer Doğal Afetlere Yönelik Mali Yardım ve Hazırlık Yasa Önerisi dün 14 sendika tarafından Meclis önünde protesto edildi. Meclis önünde basın açıklaması yapan sendikalar, maaşlardan gönüllük esasıyla kesinti yapılabileceğini ifade ederek “Dayatmaya karşı mücadeleye hazırız” mesajı verdi. Önerinin yasallaşması halinde 15 gün içinde doldurulacak ve ilgili daireye verilecek dilekçeyle maaşlardan kesinti yapılmasının engellenebileceği de hatırlatıldı.

FONU BİR KOMİSYON İDARE ETMELİ…

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, yaptığı konuşmada, “Kesinti gönüllülük esasına göre yapılır. Kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz. Bunu kaç defa daha anlatacağız?” dedi. Bıçaklı, toplumun siyasilere güvenmediğini ve depreme yönelik bir fon oluşturulacaksa fonu paydaşlardan oluşan komisyonun idare etmesi gerektiğini işaret etti. Çadırlarda eğitim konusuna da değinen Bıçaklı, “Mercedeslerinizi satın, bina alın… Çocuklar orada eğitim görsün. Bir taraftan saray yapacaksınız, diğer taraftan çocuklara çadırda eğitim vereceksiniz, sonra da bizden yardım isteyeceksiniz. Biz yardım yapacaksak biliriz…” dedi. Bıçaklı ayrıca, depremzedelere maddi ve manevi yardım sağladıklarını, sağlamaya da devam ettiklerini söyledi.

ZEVKİ-SEFA DÖNEMİ OLAMAZ…

Sendikalar adına ortak açıklamayı okuyan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, bazı rakamlar da paylaştı. Maaşlardan gönüllü kesinti yapılmasına imkân veren anlayışa “evet” dediklerini ancak hükümetin yapmak istediğinin “gasp” olduğunu savunan Maviş, hükümete “İnsanlardan para toplayıp zevki-sefa dönemine devam etmenize müsaade etmeyeceğiz. Mücadelemiz sürecek” ifadeleriyle seslendi. Maviş, “Berlin’de limuzinlerde gezsinler, yiyip içsinler, liyakatsiz işe alımları sürdürsünler diye maaşlarınızdan bir kuruş vermeyin, buna razı olmayın” diye konuştu. Maviş, “Saadet düzeni devam etsin diye maaşlardan kesinti yapılmasını veya dolaylı vergi artırımını onaylamıyoruz” dedi. Maviş ayrıca, alım gücünü yitiren asgari ücretliden kesinti talep etmenin ne ekonomik akla ne de vicdana sığdığını söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu