KıbrısManşetSiyasetToplum

Zurnacılar: “Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer”

Yeniboğaziçi Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Mustafa Zurnacılar, “Eğer reform sürecinde mücadele vermeseydik, bugün beldemizde belediye başkanlığı değil muhtarlık seçimi yapacaktık” sözleriyle bölge halkının takdirini topladı

Yeniboğaziçi Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Mustafa Zurnacılar, “Eğer reform sürecinde mücadele vermeseydik, bugün beldemizde belediye başkanlığı değil muhtarlık seçimi yapacaktık” sözleriyle bölge halkının takdirini topladı

“YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİ BUGÜN VARSA HEPİNİZİN SAYESİNDE”

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin kapatılmaması ve reform sonucu 18’e düşürülen yeni belediyelerin arasında olması için büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı ve Bağımsız Başkan Adayı Mustafa Zurnacılar, “Belediyemiz, çalışanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, esnafımız ve halkımız ile birlikte büyük mücadeleler vererek kapattırmadık” dedi.

“BİRÇOK ZORLUKLA MÜCADELE ETSEK DE BELEDİYEMİZİ DÜZLÜĞE ÇIKARDIK”

“2018 yılının Aralık ayından bu güne Gazimağusa – Yeniboğaziçi – İskele İmar Planı’nı en iyi şekilde çalışarak belediye meclisimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve teknik ekibimizle halkımızın haklarını koruyarak beldemizi her alanda planlamaya çalıştık” diyen Zurnacılar, “4 buçuk yılda imar planı (emirname), Covid-19, pandemi dönemi, ekonomik sorunlar, eğitim ve sağlık alanında yaşanan sıkıntılar, hayat pahalılıkları, enflasyon, döviz krizleri vs. birçok olumsuz durumu birlikte mücadele ederek aşmaya çalıştık” diyerek, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin enkazdan sıyrıldığını ve önünün açıldığını vurguladı.

“NÜFUSUMUZDAN DAHA AZ PAY ALIP, ÇOK DAHA FAZLASINA HİZMET VERİYORUZ”

“Beldemizin yerel gelirlerden aldığı mali pay nüfusa göre belirlendiğinde dolayı, 11 yıl önceki nüfus sayısına göre yerel gelirlerden pay alıyoruz. Ancak beldemizde yatırım ve aşırı nüfus artışı nedeniyle bugün yaklaşık 20 bin kişiye hizmet etmeye çalışıyoruz” diyen Mustafa Zurnacılar, “Zor şartlarda, bir önceki dönemden yarım kalan ve davalık olan 3 projeyi kendi öz kaynaklarımızla tamamladık. Bunlara ek olarak 20’den fazla altyapı ve üstyapı projesi tamamladık” diyerek, bölge halkına daha iyi ve daha çağdaş hizmet verebilmek için belediyeye 15 yeni iş aracı kazandırdıklarını da belirtti.

“CITTASLOW’UN BAŞKENTİYİZ”

“Yeniboğaziçi ülkemizin en değerli beldelerindendir. Sürekli yatırım alan, sanayicilik, tarımsal anlamda üretim yapan, hayvancılık, turizm, tarihi, doğası ve denizi ile uluslararası Cittaslow ünvanlı ve Cittaslow’un ülkemizdeki başkenti olan Yeniboğaziçi beldesi bizim için her şeydir” diyen Zurnacılar,  “Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer” diyerek yeni dönemde bölgenin kalkınması için çok çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu