ÇevreEkonomiGenelKıbrısManşetSiyasetToplum

Zurnacılar: Halkın elinden hizmet hakları alınacaksa bu halka sorulmalıdır

Yaşanılan gerginlik sonrası Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar hükümete çağrı yaparak, halkın sesini artık duymaları gerektiğine vurgu yaptı.

Belediyelerin, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin olarak Cumhuriyet Meclisi önünde gerçekleştirdiği eylem devam ediyor.

Yeniboğaziçi Belediye personelinin ardından Dikmen Belediyesi’nin de katılım gösterdiği eylemde tansiyon yükseldi.

Meclis kapısını açmaya çalışan belediye personelleriyle polis arasında arbede yaşandı. Bir eylemci ise yaşananlara isyan ederek, Başbakan Faiz Sucuoğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu.

Yaşanılan gerginlik sonrası Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Mustafa Zurnacılar şu açıklamalarda bulundu:

“Şu anda kaosa sürükleniyoruz. Hükümetin çıkıp açıklama yapmasını bekliyoruz. Biz memnun değiliz maaş almıyoruz, paramızı almıyoruz. Onlar kafalarına buyruk karar alamazlar. Bu kültürler ve insanlık yok oluyor. Yerel yönetimler devletin bacağıdır.

Bunu kapatmak yerel üretimi ortadan kaldırmak demektir. Sorunlarımız anlatmakla bitmez. Biz iyi durumdaki yerel yönetimleri de ortadan kaldırıyoruz. Bugüne dek belediyesini iyi çalıştırmayan gelmiş geçmiş başkanlar ve yönetimler olsun, herkes dillendirilecektir.

Bugün bütün kurumlara reform gerekiyor ama gerçekten ihtiyaç olan ve kendi alanında uzman olan arkadaşlar gerekiyor. Biz hiçbir toplantıya çağırılmıyoruz. Halkın elinden hizmet hakları alınacaksa bu halka sorulmalıdır. Önce halka sorulması şarttır. Bugün kimseye sorulmadan belediyeler kapatılmaya çalışılıyor. Daha kötü şeyler olmamasını umut ediyorum ama süreç kötüye gidecekmiş gibi duruyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu