KıbrısManşet

Zaroğlu: Seçim tarihi belirlenene kadar Meclis’e girmeyeceğim

"Nisap vermeyeceğim" açıklamaları üzerine gözleri üzerine çeken Bertan Zaroğlu'ndan açıklama geldi. 

Milletvekili Bertan Zaroğlu, BRT Manşet+ programına katılarak soruları yanıtladı.

Meclis Genel Kurulu’nun bugün saat 10:00’da toplanması beklenirken Nisap kriiznin yaşanılcağı da konuşuluyor. Hükümete desteğinin olmadığını her açıklamasında dile getiren Bertan Zaroğlu, sözlerine tekrar yineleyerek, “Halkın eline cebine uzatan, bitti olarak tanımlanan bu hükümete destek vermeyeceğim. Meclisin kapalı olduğu dönemde birçok çağrı yapmıştım bir masa etrafına toplanarak hükümetin durumunu konuşmak ve seçimin tarihinin belirlenmesi için ancak kulaklarını kapatmışlardı. Bu yüzden benimde bugün de dahil olmak üzere bu hükümete artık bir desteğim yok” dedi.

Başbakan Ersan Saner olmak üzere Bertan Zaroğlu için destek vereceği sinyallerine cevap veren kişlere cevap veren Zaroğlu, bu konu hakkında kimse ile temas kurmadığının altını çizdi. “Halkı kandırıyorlar” diyen Zaroğlu, “Başbakan Saner’in önümüzdeki süreçte bulunan kurultay için bu şekilde davrandığını düşünüyorum ,sorun çözen değil sorun yaratan kısımdalar. Destek vereğim gibi bir konu yok ve benim ile hükümet kanadından kimse temasta olmadı. Başbakan nisabı sağlayacağım sinyallerini veriyor ise söylediklerimin etkisi olmuş olabilir” ifadelerine yer vererek tavrının net olduğunun tekrar altını çizdi.

Seçim tarihinin belirlenene kadar Meclis’e girmeyeceğini ifade eden Zaroğlu, Benim böyle bir hükümete desteğim yok, seçim tarihi belirlenmediği sürece meclise girmeyeceğim ve milletvekilliği maaşımı iade edeceğim” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu