ÇevreKıbrısKültür SanatManşetToplum

1. Lefkoşa Fotomaraton Fotoğraf Yarışması’nda ödüller verildi

LTB ile Yıltan Taşçı Akademi iş birliğinde bu yıl birincisi gerçekleştirilen “Lefkoşa Fotomaraton Fotoğraf Yarışması”nda ödüller düzenlenen törenle verildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Yıltan Taşçı Akademi iş birliğinde bu yıl birincisi gerçekleştirilen “Lefkoşa Fotomaraton Fotoğraf Yarışması”nda ödüller düzenlenen törenle verildi.

Merkez Lefkoşa’da düzenlenen törende sergileme alan fotoğraflar sanatseverler tarafından incelenirken, müzik dinletisinin ardından ilk üçe girenlere ve özel ödül kazananlara plaketleri, sergileme alanlara da belgeleri verildi.

Ödül töreni öncesinde LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Yıltan Taşçı Akademi Direktörü Yıltan Taşçı birer konuşma yaptı. Yıltan Taşçı konuşmasında organizasyonun kendi fikri olmakla birlikte LTB Başkanı Harmancı’ya konuyu belirttiğinnde sıcak baktığını ve girişimleri neticesinde çok güzel bir organizasyona imza atıldığını belirtti. Taşçı, maratona katılmanın da bir ödül ve başarı olduğuna, önemli olanın sergileme alması değil, yürek ortaya koyarak dahil olunmasına vurgu yaptı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise Lefkoşa’da sanatın gelişmesi adına Kültür Sanat Komisyonu’nun gayretlerine vurgu yaparken, önümüzdeki yıl bu güzel fotomaraton organizasyonunun devamını sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Lefkoşa’nın maraton ismi ile özdeşleştiğini, bir yandan da Lefkoşa Maratonu’nun merak edildiğini belirten Başkan Harmancı, bunun da gurur verici olduğunu aktardı.

Fotomaraton etkinliğinde birçok fotoğraf seven kişi olduğunun görüldüğünü, bu coşkunun yaşanmasından çok memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Tevfik İleri, Ümit İnatçı ve Hasan Hüseyin’den oluşan seçici kurul tarafından yapılan inceleme sonucunda birinciliği kazanan Şaziye Kurt’a plaket ve 5.000 TL’lik ödülünü LTB Başkanı Mehmet Harmancı takdim etti. İkincilik ödülünün sahibi Mehmetali Karahasan’a plaket ve 3.000 TL’lik çekini KKTC Vodafone Kurumal İletişim Müdürü Nil Zorlu Atai verirken, üçüncü gelen Melek Kaptanoğlu plaket ve 2.000 TL’lik çekini usta fotoğraf sanatçısı Teyfik Uğural’ın elinden aldı.

Seçici kurul tarafından özel ödüle layık görülen iki isme de plaketleri verildi. Hüseyin Kocaismail, Nevin Yüksek Özel Ödülü’nü rahmetli Yüksek’in eşi Osman Yüksek’ten, Sinan Özer ise Ersin Taşer Özel Ödülü’nü rahmetli Taşer’in eşi Şenel Taşel’den aldı.

ESERLER 11 NİSAN’A KADAR MERKEZ LEFKOŞA’DA SERGİLENECEK

Lefkoşa’nın belgelenmesi, tanıtımı ve fotoğraf sanatının geliştirilmesi; LTB sınırları içerisindeki kültürel değerlerin, tarihi ve turistik mekânların, şehir dokusunun ve yaşamının fotoğrafçı gözünden yansıtılması amacıyla düzenlenen yarışmaya 27 yarışmacı toplam 135 fotoğrafla katılırken toplam 30 eser sergilendi.

Sergileme alan eserler 11 Nisan Pazartesi gününe kadar Merkez Lefkoşa’da sergilenmeye devam edecek.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu