GenelKıbrısManşet

“1 Nisan şakası gibi bir karar”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, belediyelerin devletten aldığı suyun ton fiyatının 7,5 TL’ye yükselmesine tepki gösterdi; “Fiyatlar değişti ama hükümet eliyle belediyeler kaos ortamına itildi” dedi

“BELEDİYELER, HÜKÜMET ELİYLE KAOSA İTİLDİ”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, Bakanlar Kurulu Kararı ile belediyelerin devletten su alış fiyatının ton başına 7,50 TL’ye yükseltildiğine dikkat çekerek, fiyatların değişmesiyle birlikte belediyelerin hükümet eliyle kaos ortamına itildiğini savundu. Şenkul yaptığı açıklamada, yeni fiyat uygulamasının durdurulmasını istedi, “Hükümetimiz yine 1 Nisan şakası gibi bir karar almıştır” dedi.

“GİRNE BELEDİYESİ’NE MALİYETİ 12 TL’NİN ÜZERİNDE”

“Bakanlar kurulu kararı ile belediyelerin su alış fiyatı 7,5 TL oldu” diyen Şenkul, “Bu rakam belediye depolarına düşen her ton suyun fiyatıdır. Kayıp/kaçak, eve kadar suyun taşınma maliyeti, faturalama ve tahsilat maliyeti de eklendiği zaman Girne Belediyesi’nin ton başı maliyeti 12 TL’nin üzerindedir. Yeni Belediyeler Yasası’na göre su fiyatlarının tüzük ile belirlendiğini kaydeden Şenkul, “Belediye Meclisimizde biz tüzüğümüzü yaptık ve en düşük kullanım olan 0-10 tonu yaklaşık 119 TL yaparak, o kalemdeki ton başı birim fiyatını 11,90 TL olarak belirledik ki bu bizim için zararına satıştır” dedi.

HÜKÜMETE ARA FORMÜL ÇAĞRISI

“Belediye Meclisi tarafından alınan kararla hazırlanan yeni tüzüğün yürürlüğe girmesi için Merkezi İdare’den onay gerekip gerekmediği noktasında 2 farklı hukuki görüş olduğuna dikkat çeken Şenkul, ortada yine bir kaos olduğuna vurgu yaptı. Konuyla ilgili hükümete çağrıda bulunan Şenkul, “Birçok yasa değişikliğinde olduğu gibi, belediye meclislerinin hazırladığı tüzükler onaylanıncaya kadar su satış fiyatıyla ilgili minimum 12 TL’lik bir alt limit belirlensin ya da tüzükler geçinceye kadar yeni fiyat uygulamasını durdursunlar” diyerek aksi durumun işleri tamamen çıkmaza sürükleyeceğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu