DünyaKıbrısManşetSağlıkToplumYaşam

1001 kere maşallah!

KKTC'de günlük korona virüsü vakaları en yüksek seviyeye çıktı ve günlük korona virüsü vakaları ilk kez bini aştı.

Eğitimde de tam bir kaos yaşanıyor! KTOEÖS, ‘Online eğitime geçtik’ açıklaması yaparken, Eğitim Bakanlığı ise ‘yüz yüze eğitime devam’ diyor.

3 GÜN ÜST ÜSTE REKOR

Kuzey Kıbrıs’ta son 24 saatte 1001 yeni vaka tespit edilmesi ile salgının başlangıcından bu yana günlük en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

Covid-19 salgınında günlük vaka sayısı son 3 gündür rekor tazeliyor. Ülkede, son 24 saatte yapılan 20 bin 882 test ile 1001 yeni vaka tespit edilirken, toplam vaka sayısı 39 bin 371’e ulaştı.

Vaka sayısındaki rekor artış nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temaslı Takip Ekibi, artan pozitif vakalar nedeniyle artık temaslı takibi yapmakta ciddi şekilde zorlanıyor.

Öte yandan ülke genelinde hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanları arasında da Covid-19’un yayılması nedeniyle sağlık sisteminde aksaklıklar yaşanmaya da başladı. Girne Akçiçek Hastanesi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi polikliniklerinde hasta kabulü yapılamıyor.

DSÖ’DEN ÜZÜNTÜ YARATAN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19’un Omicron varyantının son olmayacağını, virüsün “evrim” geçirmeye devam ettiğini açıkladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçen hafta salgının başından bu yana en yüksek Kovid-19 vakasının kaydedildiğini belirtti.

Omicron varyantının özellikle aşılanmış kişilerde Delta’ya kıyasla daha hafif seyrettiğini, buna rağmen ‘hafif’ olarak sınıflandırılmayacağını dile getiren Ghebreyesus, “Tıpkı önceki varyantlarda olduğu gibi Omicron insanları hastanelik ediyor ve öldürüyor. Omicron tsunami etkisi oluşturuyor, çok hızlı yayılıyor ve dünyadaki sağlık sistemleri üzerinde büyük baskı oluşturuyor” ifadesini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu