GenelKıbrısManşetSiyaset

11.500 üyemiz var iddialarına YDP’liler bile inanmadı, toplu istifalar çığ oldu

-GIYNIK ÖZEL

Yeniden Doğuş Partisi’nde sular durulmuyor.

Parti Genel Başkanı Erhan Arıklı 11.500 üyemiz var, 10-15 milletvekili çıkaracağız söylemlerini dile getirirken, parti tabanından çok farklı sesler yükseliyor.

Milletvekili adaylığı seçimlerinde 1800 üyenin oy kullandığı Yeniden Doğuş Partisi’nde, söz konusu rakam ortaya çıkınca; YDP yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda “AdaPass soruldu, üyeler salona alınamadı, oy kullanamadı” denildi.

Oy kullanmaya gelen üyeler ise yaptıkları açıklamalarda kendilerine Adapass soran kimsenin olmadığını iddia etti.

Parti yetkilileri ve tabanı arasında yaşanan “yalan rüzgarları” son bulmazken, tartışmalar ve iddialar sosyal medyada taşındı.

Milletvekili adaylığı seçimde yaşanan skandallara sessiz kalmayan YDP tabanı, ardı arkasına istifalarını da sunmaya başladı.

Seçim sonrası YDP Çatalköy eski Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ömer Faris, YDP milletvekili kurultayının hemen ardından partiden istifa ettiğini açıkladı. Faris ile beraberindeki ekibi partiden istifa etti.

Faris, istifa gerekçesi olarak; parti içerisinde dönen “taht oyunlarını”gerekçe gösterdi.

“Artık ‘kral çıplak’ demenin zamanı geldi” diyen Faris, şu ifadeleri kullandı;

Erhan bey çizdi, Enver bey oynadı

Enver bey ve Erhan beyin planında ilk önce gerek gençleriyle gerekse yol arkadaşlarıyla yükselişe geçen Girne Kurultayına yapılan müdahale vardı .Erhan bey çizdi Enver beyde çok güzel yönetti ve Girne yönetimine el koyarak yönetimi ele alıp küçültmeye başladılar.

11.500 üyemiz var diye hayal görüyorlar

Şimdi yine başlar 11.500 üyemiz var diye hayal görmeye gerek yok gerçekler ortada siz onu açık olan kişilerin önünü kesmeden önce oyleydi ve bu ada geneline bu şekilde yansıdı.

Arıklı ve Öztürk’ün tek derdi kendi koltukları

Şuanda ise Pazar günü yapılan kurultaya Enver bey ve Erhan bey eski DP sistemini kurmak için sadece kendi koltuklarını garantiye almak için yıllarını bu partiye vermiş vizyonu ve misyonu ile herkese örnek olacak kişileri O gün oraya ceplerinde listelerde gelerek kurultaya müdahale edip liste dışı bıraktılar.

Fuat Tek’in de hakkını yediler

Bunun en güzel örneği en son seçimde milletvekili olarak seçimi kazanıp sonrasında vekillik görevi elinden alınan adanın saygın kişilerinden biri sayın Fuat Tek gelmektedir.

Her şey Öztürk vekil olabilsin diye; hakkımız helal değil

Biz partimizi en yukarılara taşıyıp düzgün kaliteli bir vizyonla vitrine mi koymamız gerekiyor yoksa sadece Enver beyi vekil mi yapmamız gerekiyor. Bu partiye yıllarca hizmet etmiş hiçbir çıkar beklemeden gecesini gündüzüne katmış bu insanlara yazık ettiniz hakkımız helal değildir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu