KıbrısManşet

12 vaka ambulans uçakla Türkiye’ye gönderildi

GIYNIK'ın edindiği bilgiye göre toplamda 12 hastanın taşınacağı ambulans uçaklar, yolcuları 3 seferde 4'erli gruplar halinde taşıyacak. 

Zeynep Uyar

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC’deki koronavirüs vakalarının artması durumunda Türkiye’nin KKTC’ye yük olmaması için Covid-19 hastalarının Türkiye’deki salgın merkezlerine taşınacağını belirtmişti.

Başbakan Ersin Tatar’ın bugünkü açıklamasında bu gece ilk ambulans uçağın gelip, hastaları taşıyacağı bilgisini vermişti.

GIYNIK’ın edindiği bilgiye göre toplamda 12 hastanın taşınacağı ambulans uçaklar, yolcuları 3 seferde 4’erli gruplar halinde taşıyacak.

Sosyal medya hesabından sevklerle ilgili açıklama yapan Dr. Özlem Erdoğmuş, Türkiye’den buraya gelen ve pozitif tespit edilen hastaların tamamen kendi tercih ve istekleri ile Türkiye’den ambulans uçak ayarlanıp, Türkiye’ye götürülmeye başlandıklarını aktardı.

Dr. Erdoğmuş’un paylaşımı şöyle:

“Türkiye’den buraya turistik amaçla gelip, ikametgahı Türkiye olan ve burda COVID pozitif olan hastalarımız tamamen kendi tercih ve istekleri ile Türkiye’den ambulans uçak ayarlanıp, Türkiye’ye götürülmeye başlandı. KKTC vatandaşları ve ikametgahı KKTC olan tüm hastalarımızın tedavisi hastanemizde sürmektedir. Sansasyonel haberlere itibar etmeyiniz . Herkese iyi geceler”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu