KıbrısManşetToplum

121 köpek kısırlaştırıldı

Girne, NetAP (Network for Aminal Protection) iş birliğinde kısırlaştırma projesi hayat buldu.

BAŞARIYLA SONUÇLANDI
İsviçre’den katılım gösteren NetAP (Network for Aminal Protection) iş birliğinde, Girne’deki sokak hayvanlarını kısırlaştırma projesi hayat buldu. 15 – 21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, Girne hudutlarında bulunan 121 köpeğin kısırlaştırma operasyonu ve sonrasındaki rehabilitasyon ve iyileşme süreçlerinin izlenmesi aşamaları başarıyla tamamlandı. 100 köpek hedefi ile projeye adım atan ekipler, 121 köpek ile öngörülen hedefin üzerinde kısırlaştırma gerçekleştirdi.

“SATIN ALMAYIN, SAHİPLENİN”
Kent yaşamının birlikte paylaşıldığı coğrafyamızda, tüm halkımızın sokak hayvanlarına karşı insani duyarlılığını önemsediğine dikkat çeken yetkililer, sokaktaki hayvan dostlarımızın refahını korumayı, bütün olarak ise her canlı için özgürlük ve mutluluğun temin edildiği bir Girne için çalışma hedefinde olduklarının altını çizdi. Bu bağlamda, kenti birlikte güzelleştirmek adına; “hayvanları satın almayın, sahiplenin. Sahipli canlarımızı da sokaklara atmayın.” mesajı verildi.

NEDEN KISIRLAŞTIRMA
Uzmanlara göre, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de sokak hayvanlarıyla ilgili gündemlerin oluşması oldukça normal, çünkü neredeyse herkes bu hayvanlarla gündelik hayatında etkileşim halinde. Bu hayvanların yaşam zorlukları ve çektikleri acılara herkes şahit olabiliyor. Diğer taraftan ise hayvan popülasyonunun bazı yerlerdeki aşırı artışı ve kimi hayvanların agresifleşmeleri halinde yaşanan yaralanmalar ve hatta ölümler de sokak hayvanları gerçeğinin başka bir parçası. Bu sıkıntılara sunulan çözümlerden biri de kısırlaştırma.  Hayvan hakları savunucuları kısırlaştırmayı hem kısırlaştırılan hayvanların sağlığı hem de yavru ölümlerini önlemek için destekliyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu