GenelKıbrısManşet

12’nci sınıf öğrencileri isyan etti

Eğitimi online alan öğrenciler sağlık endişesi nedeniyle sınavların da online olması gerektiğini söyledi.

On ikinci sınıf öğrencileri, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı kararına isyan etti, “Eğitimi online alıyorsak, sınavlarda online yapılmalı.” görüşü savunuldu.

İçinden geçilmekte olan pandemi döneminde başta kendi can sağlıkları olma üzere yerel halkında sağlığının riske atılmaması için, 26 Ocak-22 Nisan tarihleri arasında eğitime online olarak devam ettiklerini aktaran öğrenciler, “14 Nisan tarihinde alınan kararla 22 Nisan tarihinde yapılacak ders kesintisinin ardından 26 Nisan yüz yüze bir şekilde sınavlarımızın yapılacağı bildirildi. Öğretmenler, okul çalışanları ve otobüs şoförleri aşılanmamışken, sadece on ikinci sınıf öğrencileri de olsa, öğrencileri okullarda toplamak ne kadar aklıselim bir karardır lütfen tekrar düşünülsün.” çağrısı yapıldı.

“Önümüzde hayatımıza yön verecek bir üniversite sınavı varken tüm enerjimizi ve dikkatimizi belirsizliğe harcamak istemiyoruz.” ifadelerini kullanan 12’nci sınıf öğrencileri, “Online eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutamayacağını ve aynı verimi veremeyeceğini sizler de iyi biliyorsunuz.” dedi.

Öğrencilerin aralarında yaptığı anketlerde öğrencilerin %90’ını aşkın bir rakamın yüz yüze sınavların yapılmasına karşı çıktığını savunan öğrenciler, “Gerek YKS gerekse Kıbrıs üniversiteleri için yapılacak sınavların da belirli bir tarihi vardır. Yüz yüze sınavda olası bir bulaş durumunda, biz on ikinci sınıf öğrencileri yaklaşık olarak iki hafta karantinaya alınıp elimizdeki tek sınav şansını da kaybetmek istemiyoruz. Biz sağlığımız ve eğitimimiz arasında bir seçim yapmak zorunda kalmak istemiyoruz. Bunun için de sınavların online olarak yapılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu