GenelKıbrısManşetSağlık

14 Mayıs Eczacılık Günü

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ecz. Umut Öksüz, "Hakkımı helal etmiyorum!" dedi.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ecz. Umut Öksüz, 14 Mayıs Eczacılık Günü Adına mesaj yayınladı.

“Hakkımı helal etmiyorum!” ifadelerini kullanan öksüz, “2019 Aralık ayından bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın ile birlikte icra ettiğimiz onurlu mesleğimizin toplum sağlığı açısından ne denli hayati önem taşıdığı tüm dünyanın takdiri olmuştur. Fakat ülkemizde pandemi ile mücadele, diğer dünya ülkelerinin tam aksine gerçekleşmiş, siyasi otoriteler tarafından eczacıların sürece katılımı ısrarla engellenmiştir” dedi.

Öksüz sosyal medya paylaşımda, “Hatta daha da fazlası, yaşamakta olduğumuz olağanüstü hâl veyahut kriz dönemi içerisinde her türlü ilaç tedarik süreçlerinde etkin rol alarak, kamu kurum ve kuruluşlarına yardımcı olan bizlerin eczaneleri devlet eliyle kapatılarak pandemi ile mücadelede devlet tarafından vatandaşın ilaca erişimi dahi engellendiği günleri hayretler içerisinde yaşadık” ifadelerini kullandı.

Umut Öksüz, “Özellikle vekillerimiz tarafından verilen tüm sözlere, meclis kapısı önünde yapılan tüm eylemlere ve de eczacılarımız ile bakanlık arasında sayısız kez gerçekleştirilen tüm görüşmelere rağmen KTEB Tadil Meslek Yasamız hükümetin değişmesi ile tekrardan Sağlık Bakanlığı’na geri gönderildiğini öğrendik” bilgisini paylaşarak şunları söyledi;

“Bu konuda da biz eczacıları bunca zamandır oyalayan, yasamızın hayata geçmesi için değil de geçmemesi için çaba gösteren, eczacıyı haklarını savunmak için eyleme gittiğinde başta şahsım olmak üzere bazı meslektaşlarıma tehditler savuran ve de sağlıkta politika yapmadığımız için bizleri değersiz gören sorumlu yetkililere hakkımı asla helal etmiyorum. Makamlar gelip geçicidir fakat sokakta hayatını insan sağlığına adayan bizler sağlık emekçileri ise kalıcıyız. Ve unutulmasın ki hepimiz ayni gemideyiz, sadece seyir rotamız değişir. Fakat kaptanımız olan ne eczacılık yeminimiz ne de toplum sağlığını korumak adına döktüğümüz alın terimiz asla değişmez. Tüm meslektaşlarımın bu gururlu gününü en kalbi duygularım ile selamlarım”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu