KıbrısManşet

Çocuk işçi, 15’inde iş kazasına kurban gitti!

Güzelyurt'ta bir makinist garajında çalışan 15 yaşındaki Mehmet Gül, eski bir araç üzerinden parça söktüğü esnada araç motorunun üzerine düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Ülkemizde bugün bir iş kazası daha yaşandı ve bu kez hayatını kaybeden henüz daha 15 yaşındaki Mehmet Gül oldu.

Tehlikeli işlerde çalışan 5 ila 17 yaş grubundaki çocukların sayısının 2016’dan bu yana 6,5 ​​milyon artarak 79 milyona yükseldiğine işaret edilen raporda, Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik sorunların ve okulların kapanmasının da halihazırdaki çocuk işçilerin sayısını artırdı.

Dünya genelinde çocuk işçi sayısının son 4 yılda 8,4 milyon artarak 160 milyona çıktığı kaydedilen raporda, 2022 yılının sonuna kadar salgın yüzünden çocuk işçilerin sayısının 9 milyon daha artabileceği uyarılıyor.

Ne yazık ki bugün ülkemizde meydana gelen yürek burkan iş kazasında, çalıştırılan çocuk işçi 15 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Güzelyurt’ta bir makinist garajında çalışan 15 yaşındaki Mehmet Gül’ün, eski bir araç üzerinden parça söktüğü esnada araç motorunun üzerine düşmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklama şu şekildedir:

“Bugün saat 11.30 sıralarında, Güzelyurt’ta sakin Mahmut GÜL (E-15), çalışmakta olduğu makinist garajında eski bir araç üzerinden parça söktüğü esnada araç motorunun üzerine düşmesi sonucu olay yerinde yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu