KıbrısManşetSiyaset

Berova: Siyasette her şey aşılabilir ve bu sorunu da aşacağız

Meclis'te yaşanan nisap krizine ilişkin BRT'de katıldığı Manşet+ programında açıklamalarda bulunan UBP Grup Başkan Vekili Özdemir Berova, muhalefetin nisap konusundaki tutumunu eleştirdi

Meclis’te yaşanan nisap krizine ilişkin BRT’de katıldığı Manşet+ programında açıklamalarda bulunan UBP Grup Başkan Vekili Özdemir Berova, muhalefetin nisap konusundaki tutumunu eleştirdi.

Özdemir Berova’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“Her olaya karşı farklı farklı iddialar gündeme getiriliyor. UBP’nin kurduğu ve bağımsızların nisap desteği verdiği 3’lü koalisyon hükümeti bugüne kadar çalışmaları devam ediyor. Serdar Denktaş ve Mesut Genç, sağlık problemleri nedeniyle Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’na katılamadı ve nisap sorunu yaşadı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir pandemi sürecinden geçiyoruz ve buna bağlı olarak zaman zaman üzücü olaylar yaşanabiliyor. Farklı senaryolar çizmenin bir anlamı yok.”

“MUHALEFET ÖZELLİKLE KATILMADI”

“Dün iki arkadaşımızın olmamasından dolayı, nisap sayısının 25’te kalması nedeniyle iktidar olarak Meclis’i açamadık. Muhalefete mensup 21 vekil Meclis’te olmasına rağmen Genel Kurul’a katılmadılar ve bu nedenle dünkü toplantı açılamadı. Sayın Serdar Denktaş yurtdışında olduğu için bugün yine Meclis’e gelemeyecek ama geriye kalan tüm arkadaşlarımızın bugün Genel Kurul’a katılacağını ve Meclis’in açılacağını düşünüyoruz.”

“SİYASİ PARTİLER İLKELERİNİ GÖZ ARDI EDİYOR”

“Bir iktidar varsa, Meclis’te milletvekilleriyle olmak zorunda ama zaman zaman sıkıntılar yaşanıyorsa ve bu sıkıntıların da makul sebepleri varsa bu sıkıntıların anlayışla aşılması gerekiyor. Muhalefette yer alan ve seçim manifestolarında bazı ilkeleri gündeme getiren siyasi partiler bugün bu ilkeleri göz ardı ediyor. Siyasette her şey aşılabilir ve bu sorunu da aşacağız.”

“KAMUOYUNDA TARTIŞILMASI HOŞ DEĞİL”

“Seçim sistemi nedeniyle, 26 sayısına bakıldığı zaman kritik bir rakam olduğunu kaydeden Berova, bu sistemin bu şekilde devam etmesi halinde geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı sorunların yaşanmaya devam edeceğini vurguladı. Berova, nisap sorunun sürgit edilmemesi gerektiğini savunarak aşılabilecek bir sorun olduğunu ifade etti. Berova, nisap konusunun kamuoyunda tartışıl olmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu