DünyaManşet

150 kişi kapasiteli kargo uçağına 640 Afgan bindi

Taliban'ın pazar günü Afganistan'ın başkenti Kabile girmesinin ardından binlerce sivil kentin dünyaya açılan tek kapısı havalimanına akın etti.

Bir çok ülke kendi vatandaşlarını tahliye etmek için seferler düzenledi. ABD hava kuvvetlerine ait kargo uçağı da yüzlerce Afgan sivil için havalandı. Uçağın yolcu aldığı sırada oluşan arbedeyi engellemek isteyen Amerikan askerlerinin açtığı ateşte 5 sivil hayatını kaybetti. Kaos bununla da sınırla kalmadı. Uçağın kanatları ve tekerleklerine binen Afganlar, uçak havalandıktan sonra metrelerce yükseklikten yere çakıldı. Dünya bu görüntülerin şokunu yaşarken uçaktan çekilen bir kare ise sosyal medyada viral oldu.

KAPASİTESİNİN 4.5 KATI AĞIRLIKLA HAVALANDI
Havalimanında Taliban’dan kaçmak isteyen 640 Afgan ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 kargo uçağı ile havalandı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 150 kişi kapasiteli kargo uçağına 640 Afgan bindi. Başka bir deyişle uçak sivilleri alarak kapasitesinin yaklaşık 4.5 katına çıkarak havalandı.

ABD’li yetkililer olayı doğruladı ancak uçağın sivilleri nereye taşıdığına dair bir bilgi vermedi.

Pazar gece saatlerinde çekildiği belirtilen kare ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından Defense One dergisine verildi.

Dergiye konuşan bir yetkili ‘Mürettebat mültecileri uçaktan indirmek yerine gitmeye karar verdi’ dedi.

Söz konusu kare sosyal medyayasın da gündemine oturdu. Kısa sürede binlerce defa paylaşılan fotoğraf viral oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu