EkonomiKıbrısManşet

1500 TL desteğe 55 bin kişi başvurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, BRT’deki canlı yayına telefon aracılığıyla katıldı ve başvuruları bugün son bulacak kapalı sektördeki çalışanlara verilecek olan 1500 TL’lik yardımlarla ilgili rakamsal verileri paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, BRT’deki canlı yayına telefon aracılığıyla katıldı ve başvuruları bugün son bulacak kapalı sektördeki çalışanlara verilecek olan 1500 TL’lik yardımlarla ilgili rakamsal verileri paylaştı.

Bugün mesai saati sonunda başvurunun sona ereceğini söyleyen Ilık, “Şu ana kadar toplam 55 bin 131 kişi başvuruda bulundu. 9 bin 970 işyeri sahibi yanlarında çalışan 47 bin 308 kişinin 1500 TL yardım alabilmesi için başvuru yaptı. Bu rakama kendi de dahil 5 çalışanı olan küçük esnaf olarak 7 bin 823 kişi daha başvuruda bulundu. Böylelikle toplam rakam 55 bin 131 kişi.. Mesai bitene kadar başvurular devam ediyor” dedi.

Fondaki kaynağın bu sayıyı ödemeye yetmediğini anlatan Çelebi Ilık, Maliye Bakanlığı’ndan sağlanacak kaynak ile ödemenin yapılacağını kaydetti.

1500 TL ödemelerin ne zaman yapılacağının Başbakan ya da Çalışma Bakanı tarafından ilerleyen günlerde açıklanacağını kaydeden Ilık, “Fon yönetim kurulu Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu başkanlığında toplanıp başvuruları ele alıp bundan sonra nasıl olacağını netleştirecek” diye konuştu

2021 Yılı içerisinde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ve K.K.T.C. Bakanlar Kurulu kararları ile faaliyetlerine ara verilen işyerlerinde çalışanlara ücret desteği yapılması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: Ses Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu