GenelKıbrısManşet

19 Sendikalı Mağusa belediye çalışanı işine geri çağırılmadı

Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Mağusa Belediyesi çalışanlarının işten durdurulmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası, Mağusa Belediyesi çalışanlarının işten durdurulmaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Sendika yaptığı yazılı açıklamada, Mağusa Belediyesi bünyesinde çalışan 337 geçici personelin üç aylık görev sürelerinin dolmasına az bir süre kalırken yapılan ilişik kesme ve yenide işe alma sürecinde tekrar işe çağırılmayan 23 sendika üyesinden 19’u hakkında alınan kararın, daha önce sendikaca belirtilen “işe gelmeden para alanlar ve belediye personel yasasına aykırı istihdamlar” kriterine uymadığını üzüntü ile gördüklerini ifade etti.

Sendika, Mağusa Belediye Başkanı Arter’den, işlerine düzenli gelip, amirleriyle bir sıkıntısı olmayan haklarında disiplin suçu bulunmayan bu 19 çalışanın uğradığı haksızlığı gidermek ve kazanılmış sendikal haklarına helal gelmeden bu konuyu tekrar gözden geçirmesini ve derhal görevlerine geri dönmelerini rica etti.

Bu değerlendirmenin ivedi olarak yapılmasını ve en geç 4 Kasım tarihi mesai bitimine kadar gerekli düzeltmenin yapılmasını talep eden Sendika, yapılmaması durumunda her türlü hukuki ve eylem yoluna gidileceğini bildirdi.

Mağusa Türk Genel İş Sendikası tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan 337 geçici personelin üç aylık görev sürelerinin dolmasına az bir süre kalırken yaptığınız ilişik kesme ve yeniden işe alma sürecinde tekrar işe çağrılmayan 23 sendika üyemizden 19’u hakkında almış olduğunuz kararın, daha önce sendikamızca belirttiğimiz ‘’işe gelmeden para alanlar ve belediye personel yasasına aykırı istihdamlar’ ’kriterlerine uymadığını üzüntü ile gördük.

İşlerine düzenli gelip, amirleriyle bir sıkıntısı olmayan haklarında hiç disiplin suçu bulunmayan bu çalışanlarımızın uğradığı haksızlığı gidermek ve kazanılmış sendikal haklarına helal gelmeksizin bu konuyu tekrar gözden geçirmenizi ve bu arkadaşlarımızın derhal görevlerine dönmelerini saygıyla rica ediyoruz.

Bu değerlendirmenizin tarafımızca ivedi olarak yapılmasını ve en geç 4.11.21 tarihi mesai bitimine kadar gerekli düzeltmenin yapılmaması durumunda her türlü hukuki ve eylem yoluna gidileceğini bildiririz.”

(L.G.)

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu