KıbrısManşet

2 bin 11 üye istifasını sundu

Bertan Zaroğlu, YDP’den, 2 bin 11 üyeyle birlikte, bugün noter huzurunda istifasını sundu.

Islak imzalı istifa dilekçelerini Genel Sekreter Avukat Enver Öztürk’e sunan Zaroğlu, gereğinin yapılmasını talep ederken, istifa dilekçelerini kalın bir dosya ile birlikte alan Öztürk, “gerekli incelemeleri yapacağız” açıkladı.

İstifası sonrasında bir açıklamada bulunan Zaroğlu “Kıbrıs Türk siyaset tarihindeki önemli günlerden bir tanesindeyiz ve önemli günlere adım atılacak bir gündeyiz. YDP’den istifa ettiğimi genel merkeze bir dilekçe ile bildirdim. Benimle birlikte hareket eden ve istifa eden 2 bin 11 kişi daha var. Aslan yürekliler diye tanımlıyorum bu kişileri. Parti hükümetteyken ayrıldılar.. Bu işi manipüle etmeye çalışacaklar. O nedenle bugün buraya noter ile birlikte geldik ve ıslak imzalarla istifaları sunduk. Islak imzalarının bulunduğu kağıtlara kişilerin telefon numaralarını da ekledik” ifadelerini kullandı.

“ARIKLI İLE TEMEL AYRILIĞIMIZ HÜKÜMETE GİRDİĞİ GÜN OLDU”

Neden istifa ettiğine dair açıklamalarda bulunan Zaroğlu, parti içinde Arıklı ile  temel ayrılık sebebinin hükümete girdikleri gün olduğunu ifade etti.

 

“Hükümete girdikten sonra gördüm ki, amaçladığımız hedeflediğimiz şeyleri bu parti içerisinde yapamayacağız” diyen Zaroğlu açıklamasına şu sözleri ile devam etti:
“Basında Sayın Arıklı’nın ifadelerini gördünüz, bunların bir çoğu gerçek dışıdır. YDP’nin hükümete girmemesi için YDP’nin iki defa MYK’sında Sayın Arıklı’ya muhalefet etmem nedeniyle kurul “ret” kararı almıştı. Arıklı’nın şahsımla husumeti de bundan dolayıdır. Ben partimi, Sayın Arıklı koltuğu düşünerek hareket etti. Sayın Arıklı hükümete girmeye karar vermiş, kendince görüşmeler yapmış. Partinin zor duruma düşmemesi için o müzakere masasına gittim ve sadece bir bakanlığı kabul etmemesini diğer kurumları da almasını sağladım. Partime kurumlarla kazanım sağlamış oldum. Eğer o gün bir ayrılık düşüncem olsaydı, Sayın Arıklı’nın Başbakan Yardımcısı olmasını, ya da bu büyük kurumları yönetecek kişi olmasını sağlamazdım”

“ZORLA PARTİDEN GÖNDERİLMEK İSTENDİM”

Bertan Zaroğlu, YDP’nin hükümete girdikten sonra yapılan atamaların da yanlış olduğunu belirtti ve “Kardeşlerimiz hainlikle suçlandı, zorla partimden gönderilme sürecim yaşandı” diyerek parti içerisinde yaşadığı sürece değindi.

Zaroğlu, “Liyakat usulüne göre atamalar beklerken, 1950 model siyaset yapan kişilerin gencecik pırıl pırıl kişilerin dışarda bırakılması, ülke siyasetinde değişimi arzuladığımız bir çok şeyi düzeltemeyeceğimizi gördüm. Bundan dolayı partim adına ülkem adına daha iyi işler yapabilmek için YDP kurultayına aday oldum. Arıklı’nın ve ailesinin siyasi anlayışında şahsıma küfürler edildi. Tüm bu sürece rağmen sabır göstererek karşılık vermedim ve kurultay süreci yaşadık. Bu ülkenin Ekonomi Enerji Bakanı olmasına, Başbakan Yardımcısı olmasına, Parti Başkanı olmasına rağmen “toy“ dediği çocuk yüzde 48 oy aldı. Bu sürecin ardından “demokrasi kazansın” diye bekledik ama genel merkezde odamız çilingir ile açılmaya kalkıldı. Kardeşlerimiz hainlikle suçlandı, zorla partimden gönderilme sürecim yaşandı” dedi.

“BASKILAR SONUCU MECBUR KALARAK AYRILIYORUM”

“Partiyi bölüyor” eleştirilerine de yanıt veren Zaroğlu, şöyle devam etti:

“Ben kendi isteğimle değil, baskılar sonucu mecbur kalarak ayrılıyorum. Ayrılacağım zaman da “Bakın partiyi bölüyor” diye konuşuyorlar. Ama bu oyun da bozuldu. Meclis kürsüsünden sayın Başbakan’ın şahsıma teşekkür ettiği bir konuşma var. Ad-Hoc komitede yer almam için Sayın Arıklı da, Başbakan da benden istifa etmemem yönende ricacı oldular, ben de bu istifayı erteledim. Bu yaşananlar herkesin huzurunda olmuş olmasına rağmen, Sayın Arıklı’nın Başkanlığı’nı yaptığı MYK toplantısında Zaroğlu’nun istifasını istedi. Benden istifamı ertelemememi rica edenler boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturabilme ihtimali nedeniyle paçaları tutuştu ve istifamı istediler.”

MİLLET PARTİSİ’Nİ KURUYOR

Bertan Zaroğlu istifası sonrasında Millet Partisi adındaki partisini kuracağını açıkladı

“Millet Partisi’nin genel merkezi ve 5 ilçesi organize edilmiş durumdadır. İçerisinde her partiden insanların olacağı merkezde siyaset yapan bir partiyi kuruyoruz” dedi

CANLI YAYIN İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu