KıbrısManşet

Turizmde hedef 2021 Nisan

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle büyük sıkıntı çeken turizm sektörünün nefes alacağı tarihi açıkladı

GIYNIK TURİZM ÖZEL – ALİ CANSU

Gıynık Turizm Gazetesi ve giynikturizm.com, turizm haber sitesi yayın hayatına başladı. Gıynık Turizm Gazetesi’nin ilk sayısının konuğu Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu oldu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkemizde ve dünyada aşılamanın yapılmaya başlanmasının ardından 2021 Nisan ayından itibaren turistlerin Sağlık Bakanlığı Üst Kurulu Kurulu’nun belirleyici şartlar çerçevesinde ülkeye girişinin sağlanabileceğini söyledi.

Fikri Ataoğlu: “Hedefimiz, sağlık karnesini ve antikor testini gösterenin ülkeye giriş yapması. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ile birlikte KKTC’ye giriş kriterlerini belirleyeceğiz” dedi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkemizde ve dünyada aşılamanın yapılmaya başlanmasının ardından 2021 Nisan ayından itibaren turistlerin Sağlık Bakanlığı Üst Kurulu Kurulu’nun belirleyici şartlar çerçevesinde ülkeye girişinin sağlanabileceğini söyledi.

Bakan Fikri Ataoğlu, bu konuda Başbakan Ersan Saner ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ile bir toplantı yapacaklarını, alınacak kararları gerçekleştirilecek ortak bir basın toplantısı ile duyurulacağını ifade etti.

KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü konumunda olan turizm sektörünün, bu küresel salgınla birlikte ortaya çıkan ekonomik dar boğazdan, birlik ve beraberlik içerisinde atlatılabileceğini de belirten Bakan Ataoğlu, “Turizm Bakanlığı olarak, toplantıda turizm sektörüne yönelik kararlar alınacak. Hedefimiz, içinde bulunduğumuz bu zor süreçte, alacağımız kararlar ile turizm sektörüne bir nefes olabilmesidir. Önünün açılmasıdır” dedi.

AŞI KARNESİ VE ANTİKOR TESTİ GÖSTEREN ÜLKEYE GİRECEK

Ataoğlu, hedeflerinde sağlık karnesini ve antikor testlerini gösterenlerin ülkeye gelmesini arzu ettiklerini söyledi.

En kısa zamanda Sağlık Bakanlığı’na bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun ortaya koyacağı şartların erken belirlenmesini beklediklerini kaydeden Ataoğlu, kriterlerin belirlenmesinin ardından turizm sektörünün 2021 Nisan ayı için planlarını yapabileceğini belirtti. Turizm çalışanlarına yapılan yardımların kesildiğini, en son kasım ayı için bin 500 TL verildiğini aralık ayında işyerlerinin açılmasıyla çalışanlara yardımın durdurulduğu ifade etti.

BU ZOR DÖNEMİ PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Ataoğlu, “İnsanlarımızın sağlığı önemli. Ancak, ekonomik açıdan ülkemizde turistlerin de gelmesi önemli. Çünkü ekonomik sıkıntılardan dolayı da sağlık sorunları da ortaya çıkmaya başlamıştır” dedi.

Ataoğlu, “Bu zor dönemi, paydaşlarımızla birlikte atlatacağımıza olan inancım tamdır.  KKTC turizmi, paydaşları ile birlikte, küresel salgın sonrasında, en kısa süre içerisinde canlılığına yeniden kavuşacağına inanıyorum” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜ BÜYÜK SIKINTIDA

Ataoğlu, geçtiğimiz 2020 Mart ayından itibaren iş yapamayan turizm sektöründe otellerin kapandığını ve çok sayıda turizm çalışanının işsiz kaldığını kaydetti.

KKTC’de ve Dünya’da aşılamanın yapılmaya başlandığını hatırlatan Ataoğlu, Türkiye’de 14 Ocak’ta bizde ise 16 Ocak’ta aşılamanın başladığını ve ikinci fazın yapılmasıyla hastalığa karşı direncin artacağına dikkat çekti.

TURİZM, BÜTÇE AÇIĞININ YÜZDE 50’SİNİ KAPATIYORDU

Ataoğlu, ülkemizin lokomotif sektörü olan turizmin ne kadar önemli olduğunun koronavirüs salgınında bir kez daha ortaya çıktığını ifade etti.

Turizmin KKTC bütçe açığının yüzde 50’siden fazlasını kapattığını hatırlatan Ataoğlu, “Bunu coronavirüs salgınını yaşadıkça hep birlikte gördük. Turizm birçok insana doğrudan ve dolaylı olumlu etkisi oluyor. Turizm sektöründe çalışanların yanı sıra KKTC’deki üretim sektöründeki üreticiler ve tedarikçiler otellerimizin kapalı olmasından çok etkilendi. Salgın nedeniyle turizmin soluk borusu adeta kapandı. Onlara bir nefes aldırabilmek için bir adım atalıyız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu