DünyaGenelManşet

2 çocuk bakteri yüzünden öldü! Nestle o fabrikaya kilit vurdu

Fransa'da geçtiğimiz yıl, 'E.coli' bakterisi nedeniyle ülke genelinde 48'i çocuk 56 kişiye bakteri bulaşmasına ve 2 çocuğun ölümüne neden olan Buitoni marka donmuş pizzaların üretildiği fabrika, bağlı bulunduğu Nestle tarafından kapatıldı.

Fransa’nın Caudry kentindeki fabrika, mart başından beri faaliyetlerini tamamen durdurdu. Fabrika çalışanlarının bağlı olduğu sendika Fransız basınına ”Artık burada üretim yapılmayacağını” belirtti. Le Figaro’nun haberine göre, Nestle grubuna ait marka Fraich’Up donmuş pizzalar, 18 Mart 2022’de “E.coli” bakterisi içerdiği için geri çağrılmıştı.

Basında, pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı. Fransa Halk Sağlığı Kurumu da 8 Nisan 2022’de söz konusu pizzaları tükettiği için 48’i çocuk 56 kişiye “E.coli” bakterisi bulaştığının ve 2 çocuğun bu nedenle hayatını kaybettiğini teyit edildiğini bildirmişti.

HİJYEN KOŞULLARI YETERSİZ

Fabrikanın eski bir çalışanının Mart 2022’de medyayla paylaştığı fotoğraflarda, pizza üretim hattında kurtçuklar, duvarlarda mantarlar, yerlerde yiyecek parçaları, ağzı açık çöplerin olduğu görülmüştü. Nord bölgesi Valiliği, 1 Nisan 2022’de yaptığı açıklamada, Caudry’de Buitoni pizzaları üreten fabrikada yapılan 2 denetimde, hijyen koşullarının yetersiz olduğunun tespit edildiğini, bu nedenle fabrikada pizza üretiminin yasaklandığını duyurmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu