EğitimGenelKıbrısManşetSağlık

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi: “Yüz yüze eğitim devam edecek”

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, “özet kararlar” adı altında bir açıklama yayımlayarak, mevcut veriler ışığında okullardaki yüz yüze eğitimin devam edeceğini duyurdu.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, “özet kararlar” adı altında bir açıklama yayımlayarak, mevcut veriler ışığında okullardaki yüz yüze eğitimin devam edeceğini duyurdu.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, “Özet Kararlar” adı altında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Omikron varyantının etkisiyle tüm ülkedeki vaka sayılarının ciddi oranda arttığına dikkat çekildi, vatandaşa; kapalı ve kalabalık ortamlardan kaçınması, uzun süre maskesiz geçireceğiz aktivitelerden uzak durması, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması “önerildi”.

Açıklamada, Üst Komite’nin 5 Ocak Çarşamba günü almış olduğu kararlar doğrultusunda, 7 Ocak 2022 Cuma; yani, bugünden itibaren koroanvirüs pozitif kişilerle temas eden tam aşılı kişilerin, semptom takibi yaparak maskeli bir şekilde güncel hayatına devam edebileceği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu kişiler semptomları olmaması halinde 5. gün, semptomları olması halinde daha erken antijen  testlerini yaptıracaklardır. Eksik aşılı veya aşısız kişiler ise 7 gün izole olacak ve 7.günün sonunda PCR testini yaptıracaklardır. Sonucun negatif olması durumunda izolasyonları sona erecektir. Pozitif olması halinde pozitif hasta takip süreci başlayacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti:

“Pozitif hastalara sms ile telefon numarası gönderilecek ve bu numarayı arayarak şikâyetleri olması halinde arayabilecekleri doktor numaralarını alabileceklerdir. Ayrıca yine sms yoluyla kendilerine bileklik kodu gönderilecek ve en yakın bileklik takma alanına (  https://bit.ly/3sWyecV) giderek bilekliklerini takmaları istenecektir. Ancak okulların pozitif vaka ve temas protokolünde herhangi bir değişiklik yoktur. Daha önceki kararlardaki gibi devam edecektir.”

Halkın mutlaka aşı programlarını tamamlamaya ve hatırlatma dozlarını yapmaya davet edildiği açıklamada, “Bilinmektedir ki aşı kişilerin ağır hastalık geçirmesini engelleyecek ve böylelikle Acil Durum Hastanemizin kapasitesi zorlanmayacaktır. Sinovac sonrası çift doz biontech yapan ve son dozundan 3 ay geçen 65 yaş üzeri kişiler için tekrar hatırlatma dozu yapılmaya başlanmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, Üst Komite’nin toplumun epidemiyolojik durumunu günlük olarak takip ettiği, bu verilerle okullarda yüz yüze eğitimin devam edeceğiz kaydedildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu