KıbrısManşet

2. Cumhurbaşkanı Talat: Benim evimde bombalandı

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genç TV’de yayınlanan ve Nazar Erişkin’in hazırlayıp sunduğu ‘Bugüne Dair’ programına bağlanarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Genç TV’de yayınlanan ve Nazar Erişkin’in hazırlayıp sunduğu ‘Bugüne Dair’ programına bağlanarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in yayınladığı videolarla 1996 yılında Kıbrıslı Türk gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar hakkında konuşan Talat, o dönemde Polis Müdürlüğünün “doğru düzgün bir araştırma yapmadığını” ifade etti.

“BENİM EVİM DE BOMBALANDI”

Başbakan olduğu dönemde kendi evinin de bombalandığını söyleyen 2. Cumhurbaşkanı Talat, “Başka olaylar da oldu… Evimin bombalandığı dönemde de yeterli araştırma yapılmadı” dedi.

“BU TARZ OLAYLAR ‘FAİLİ MEÇHUL’ OLMAYA MAHKÛM GİBİYDİ”

Kutlu Adalı’nın öldürüldüğü dönemde istifasını sunmuş bir hükümetin Başbakan Yardımcısı olduğuna da işaret eden Talat, bu tarz olayların Türkiye’de de yaşandığını ifade ederek, “O dönemde bu tarz olaylar ‘faili meçhul’ olmaya mahkûm gibiydi. O dönem askeri bir vesayet vardı” ifadelerini kullandı.

“SEDAT PEKER’İN AÇIKLAMALARI FIRSAT OLMALI”

Sedat Peker’in yayınladığı videonun önemli olduğunu fakat bütün çabanın buradaki iddiaların doğruluğu temelinde harcanmaması gerektiğinin de altını çizen Talat, “Ne kadarı doğrudur bilemeyiz ama Sedat Peker’in açıklaması yeniden araştırma yapılması için bir fırsat olmalı” dedi.

“AİHM’NİN DE KARARINDA ‘YETERLİ ARAŞTIRMA YAPILMADI’ İFADESİ VAR”

Konuya Barolar Birliği’nin de müdahil olmasını sağlamanın önemine işaret eden Talat, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) de konuyla ilgili kararının olduğunu vurgulayarak, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili yeterli araştırmanın yapılmadığının söz konusu kararda da yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Yasa dışı bir şey varsa araştırılsın” ifadelerinin üzücü olduğunu aktaran 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, makamların derhal harekete geçerek bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

“BURASI TÜRKİYE’DEKİ KARANLIK DURUMLARIN HESAPLAŞMA YERİ GİBİ”

“Türkiye’nin arka bahçesi gibiyiz” ifadelerini kullanan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a bu cümlenin ne anlam ifade ettiğinin sorulması üzerine, “Türkiye’nin bir parçası gibiyiz, orada olanların burada da olması gerektiği düşüncesi var… Kıbrıs’ta derin devletin de elbette izleri var, burası Türkiye’de yaşanan karanlık durumların hesaplaşma yeri gibi…” ifadelerini kullandı.

Talat, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Kutlu Adalı Neden öldürüldü? O dönemde ‘vatan haini’ olarak nitelenen, Rumlarla yakın iş birliği içerisinde olan birisi miydi? Elbette değildi. Kutlu Adalı, o yapılan nitelemelerin hiçbiri değildi. Burada derin devletin izleri vardır…”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu