GenelKıbrısManşet

Eski Başbakan Siber, siyasette de etik kurul olması gerektiğini söyledi

Eski Başbakanlardan ve Meclis eski Başkanlarından Dr.Sibel Siber, Meclis'te yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamada bulundu.

GIYNIK ÖZEL

Eski Başbakanlardan ve Meclis eski Başkanlarından Dr.Sibel Siber, Meclis’te yaşanan tartışmalarla ilgili açıklamada bulundu.

Mine İçsel’in programında konuşan Siber, Meclis’in siyasetin vitrini olduğunu söyleyerek yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirtti. Halkın seçtiği siyasetçiyi izlediğini söyleyen Dr.Siber, bu tarz anların, kamuya yansımasının siyaseti zedeleyeceğini dile getirdi. Siyaset, tartışma düzeyi, öfke kontrolü ve siyasetçi profili konusunun Meclis Başkanlığı döneminde sık sık altını çizdiğini belirten Siber, öfke kontrolünün siyasetteki önemine değindi. Sibel Siber, ses yükseltmenin , küfürlü kelimelerin, vücut dilinin de sadece siyasetçiyi değil, siyaset kurumunu aşağıya çekeceğini belirtti.

Mecliste yaşanan tartışmanın konusunda milletin sorunu değil bir atama konusu olduğunu aktaran Siber; “bu tür konuların gündem olmasını engellemek gerek” diyerek şöyle devam etti:

“Yasal olmayan konuları hukuk yargılar ama etik olmayan konuları kamu vicdanı yargılar. Özellikle siyasetçiler icraatlarında, atamalarında sadece yasal olmalarına değil etik olmalarına da bakmaları gerekir.Kendinizi o görevi yaparken güven ve sorumluluk sahbi hissetmeniz gerekir. Siz orada bir hizmetkarsınız, sizi o göreve halk seçmiştir halk adına görev yapmanız için. Halka rağmen değil. Bunu unutmamak lazım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu