KıbrısManşet

Hasan Akyiğit istifa etti yerine jet hızıyla Hüseyin Paşa geldi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda sular durulmuyor. Bu kez de Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit istifa etti yerine jet hızıyla Hüseyin Paşa geldi

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda sular durulmuyor. Bu kez de Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit istifa etti yerine jet hızıyla Hüseyin Paşa geldi

 

KIB-TEK’TE DEPREM

 

İhale iptaliyle ilgili iddiaların yarattığı büyük rahatsızlık sürerken, istifa haberi yaşananlara tuz-biber ekti

 

HASAN AKYİĞİT’İN İSTİFA GEREKÇESİ… Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-Tek) sular durulmuyor. Bu kez de Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit görevinden istifa etti. İhale iptaliyle ilgili iddiaların yarattığı büyük rahatsızlık sürerken, istifa haberi yeni bir deprem yarattı. Akyiğit, istifa gerekçesinin yeni yapılandırılan ve göreve başlayan üst kademe yönetimin bozulmaya çalışılması ve genel müdürün kendi onayı olmadan görevden alınması olarak açıkladı. Akyiğit, ayrıca kurumda kaos ortamı yaratıldığını söyledi. Akyiğit’in istifa açıklaması şöyle: “Yeni yapılandırılan ve göreve başlayan üst kademe yönetimini bozulmaya çalışılması ve genel müdürün onayı olmadığı halde görevden alınması ve kurumda kaos ortamı yaratıldığından vatandaşlara ve Kıb-Tek’e sağlıklı ve doğru hizmet edemeyeceğimden 31/8/2022 tarihinden itibaren yönetim kurulu başkanlığından istifa ettim.”

 

AYLARDIR SÜREN BİR KAOS ORTAMI VAR… Elektrik kesintileri, elektrik kullanım ücretlerine yapılan zamlar, Kıb-Tek yönetiminde durmak bilmeyen yeni görevlendirmeler, açılan, bozulan ihaleler, ihalesiz yapılan akaryakıt alımlarıyla kurumun uğratıldığı astronomik zarar iddiaları, parasız kalan kurumun bankalardan milyonlarca dolar borçlanması son aylarda ülke kamuoyunu sürekli meşgul ederken, aylardır kurum üzerinde tam bir kaos ortamı yaşanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akyiğit’in istifası ise yaşananlara yeni bir boyut daha eklendi. Öte yandan Bakanlar Kurulu Kararı’nda Akyiğit’in görevinden istifa ettiği yazılmazken, ‘görevden alındığı ve yerine Hüseyin Paşa’nın atandığı belirtildi.

 

İHALE İPTALİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ… Geçtiğimiz ayın ikinci yarısında Merkezi İhale Komisyonu’nın Kıb-Tek için çıkılan akaryakıt temin ve taşıma ihalesini iptal etmesi, büyük tepki çekmişti. Her ne kadar da Kıb-Tek’te örgütlü El-Sen yetkilileri MİK Başkanı ile yaptıkları görüşmede iptal gerekçesine hak verse de kamuoyunda, ihalesiz akaryakıt alımlarına devam edebilmek için ihalenin oyalandığı ve iptal edildiği iddiaları durmadı. MİK, “Kamu yararı gereği tüm hassasiyetler ile kamu ihale yasası teknik ve idari şartnameleri dikkate alınarak” ihalenin iptal edildiğini ifade ederken, ihalenin pazarlık usulünde yeniden yapılacağını bildirmişti.

 

İHALESİZ ALIMLARIN BOYUTU AÇIKLANSIN… MİK’in kararı sonrası ihalenin iptal edilmesine tepki gösteren ihaleyi kazanan SHG Uluslararası Taşımacılık firması yetkilileri, “İhaleye katılabilmek için ciddi bir harcama yaptık fakat şimdi bizimle dalga geçer gibi bir anda ihaleyi iptal ettiler. Bizim yaptığımız teklife kıyasla ihalesiz alımlarda ton başına 200 dolar daha fazla para ödeniyor. 30 bin tonluk her gemide 7 milyon dolar fark ortaya çıkıyor” demişti. Firma ayrıca, ihalesiz alımların kaç dolar üzerinden yapıldığının topluma açıklanmasını da istemişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu