KıbrısManşet

2020-2021 “onlıne ders yılı” sorunlarla başladı

Pandemi nedeniyle bu yıl uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı ülkenin internet altyapısının yeterli olmaması yanında, eğitim bakanlığının duyurduğu “egitim.mebnet.net” sayfasına veli ve öğrencilerin giriş yapamaması nedeniyle sorunlarla açıldı.

Pandemi nedeniyle bu yıl uzaktan eğitimle başlanan 2020-2021 eğitim öğretim yılı ülkenin internet altyapısının yeterli olmaması yanında, eğitim bakanlığının duyurduğu “egitim.mebnet.net” sayfasına veli ve öğrencilerin giriş yapamaması nedeniyle sorunlarla açıldı.

Eğitim Bakanlığı’nın onlıne eğitimi başlatmak için duyurduğu egitim.mebnet.net internet sayfasına sabahın ilk saatlerinde bağlanmaya çalışan öğrenciler ve veliler gerekli bilgilendirmenin yapılmaması ve internet alt yapısının sorunlu olması nedeniyle bunu başaramazken,verilen şifrelerin çalışmaması kaos yarattı.

Sosyal medyada konuyu gündeme çeken veliler altyapı tamamlanmadan ve tüm çocuklara fırsat eşitliği yaratılmadan onlıne eğitime başlanmasını protesto etti. Veliler, Eğitim bakanlığının ve okulların gerekli bilgilendirmeyi yapmamasından da şikayet ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu düzenlediği basın toplantısında; öğrencilerin uzaktan eğitime egitim.mebnet.net adresinden ulaşabileceğini, kendi okul ve sınıfının derslerini, etkinliklerini, sınavlarını, duyuru ve ödevlerini bu siteden takip edebileceğini, okula dönüş sürecini ise fiziksel mesafeyi sağlayacak “Dönüşümlü Öğretim” modeli olarak planlayarak, öğrencilerin ödev, proje ve uzaktan eğitim materyalleri ile desteklenmesinin sağlanacağını açıklamıştı.

Eğitim ve çocuklar siyasete ve seçime malzeme yapılıyor”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve Eğitim Sekreteri Burak Maviş öğretmenlerin, okulların güvenli ve sağlıklı bir ortamda açılmasını istediğini, bu yönde çaba ortaya koyduğunu, bakanlığın ise halen okullardaki sağlık, hijyen ve sosyal izolasyon ihtiyaçlarını gidermediğine işaret etti.

Elcil ve Maviş geçtiğimiz hafta düzenledikleri basın toplantısında Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı pandemi kılavuzunun özünün sendikanın yaptığı çalışma olduğuna işaret etmiş, yüz yüze eğitimin esas olduğunu, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınarak okulların açılmasını istediklerini, şu ana kadar hiçbir okula hijyen malzemesi, ateş ölçer ve benzeri aparat gitmediğini, okulların eksik altyapılarının tamamlanmadığını, veli ve öğrencilerin yeteri kadar bilgilendirilmediğini açıklamıştı.

Toplantıda konuşan Elcil, hükümetin okulları açmak istemediğini, seçimlere kadar süreci oyalamaya çalıştığını iddia ederek, “Vaka çıkmasından korkuyorlar. 11 Ekim’e kadar süreci oyalamaya çalışıyorlar. öğretmenler ve sendikalar da günah keçisi olarak gösterilmek isteniyor, eğitim ve çocuklar siyasete ve seçime malzeme yapılıyor” demişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu