Diğer SporlarKıbrısManşetSporToplumTürkiye

2021’in en iyisi!

Başarılı kadın atletimiz Buse Savaşkan’ın, yüksek atlama branşındaki 1.86’lık kariyerinin en iyi derecesi Türkiye’de 2021 yılının bu daldaki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti.

Başarılı kadın atletimiz Buse Savaşkan’ın, yüksek atlama branşındaki 1.86’lık kariyerinin en iyi derecesi Türkiye’de 2021 yılının bu daldaki en iyi derecesi olarak kayıtlara geçti.

TÜRKİYE’NİN ZİRVESİNDE

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, atletizmde kadınlar yüksek atlama kategorisinde 2021 yılında en iyi dereceye sahip ve ilk altıya giren sporcuları duyurdu.

Bu dalda ülkemizin gururu olan Kıbrıslı Türk sporcu Buse Savaşkan 1.86’lık kariyerinin en iyi derecesiyle derecesiyle 2021 yılında kadınlar yüksek atlama kategorisinde Türkiye’nin de en iyisi oldu.

2021’DEKİ BAŞARILARI

Buse Savaşkan 2021 yılında adeta fırtına gibi esti. Buse ilk olarak salon olimpik deneme yarışlarında 1.83’lük derecesiyle hem Türkiye birincisi oldu hem de Avrupa U23 barajını geçti. Genç yetenek bir diğer olimpik deneme yarışlarında ise zirve yaparak 1.86 ile kariyerinin en iyi derecesine ulaşırken bu derece Türkiye’nin 2021 yılında kadınlar yüksek atlamadaki en iyi derecesi oldu.

Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda 1.82 ile altın madalyanın sahibi olan Buse, Türkiye Milli Takımı formasıyla Ukrayna Salon Atletizm Şampiyonası’nda 1.83 ile U23 kategorisinde ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Buse Ankara’da düzenlenen Atlamalar Kupası’nda 1.81’lik derecesi ile Türkiye birincisi olurken Türkiye’de düzenlenen Balkan Salon Atletizm Şampiyonası’nda da 1.80’lik dereceyle Balkan üçüncülüğü yaşadı.

2022’DEKİ HEDEFLERİ

Atletizmde Türkiye’nin lokomotif kulübü konumundaki ENKA Spor Kulübü adına yarışan sporcumuz Buse Savaşkan, 2022 yılında kariyer derecesi olan 1.86’nın üzerine çıkmayı amaçlarken başarılı atletin en önemli hedefi ise 2023’te İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu