KıbrısManşetSiyaset

Töre: UBP Genel Başkanı Saner parti meclisini bypass etti!

UBP’nin gerçekleştirilecek olağan kurultayında Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Zorlu Töre, “UBP olarak önce kurultayımızı normal bir şekilde yapıp kurumsal yapımızı yeniden kazanmalıyız sonra seçime gitmeliyiz” açıklamasında bulundu.


UBP Milletvekili Zorlu Töre, bu sabah katıldığı bir canlı yayında UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ersan Saner’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. UBP’nin gerçekleştirilecek olağan kurultayında Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Zorlu Töre, “UBP olarak önce kurultayımızı normal bir şekilde yapıp kurumsal yapımızı yeniden kazanmalıyız sonra seçime gitmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Ülke siyasetinin son dönemlerde ciddiyetten oldukça uzak olduğunu ve vatandaştan gelen tepkilerden de bunun açıkça dile getirildiğini kaydeden UBP Milletvekili Zorlu Töre, “İktidarın büyük partisi UBP’nin Genel Başkanı bir mini kurultayla belirlendi. Parti Genel Sekreteri ise kurultaydan 4 ay sonra milletvekillerinin zoruyla seçildi” diyerek Genel Sekreterlik seçiminin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen o günden beridir UBP Parti Meclisi’nin toplanmamasını eleştirdi.

“Kurultayımız, kurultay sonucumuz yok sayıldığı gibi Parti Meclisimiz de bypass edildi” diyen Töre, 3 yılda bir gerçekleşmesi gereken olağan kurultay için sürenin Ekim sonunda dolduğuna işaret ederek, “Kurultay için tarih belirleme yetkisi parti meclisindedir ama kurumsal yapımıza önem vermeyen Parti Genel Başkanı 6 aydır parti meclisini toplantıya davet etmediği gibi ve kurultay için kendi başına tarih veriyor” dedi.

“KURUMSAL YAPIMIZA DARBE”

“Bu durum kurumsal yapımıza bir darbedir ve kabul edilebilecek bir şey değildir” diyen Zorlu Töre, “Parti meclisi üyeleri imza toplayarak parti meclisinin toplanması için girişim yapmaya hazırlanıyor. Çünkü kurumsal yapıya önem vermeyen ve demokratik olmayan bir anlayışla partimiz yönetiliyor. UBP’nin kurumsal bir yapısı, organları vardır ve bu organlar çalıştırılmalıdır” şeklinde konuştu.

“ÖNCE KURULTAY”

“Önce kurultay sonra seçim” diyen Töre, UBP olarak önce kurultayımızı normal bir şekilde yapıp kurumsal yapımızı yeniden kazanmalıyız” diyerek, “ ‘Ben bu makama nasıl geldiğimi, kurultayın nasıl iptal edildiğini unutup’, ‘burada kalıcı olurum’ düşüncesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu