EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

2022 yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın imzalanmasına karar verildi

Başbakan Faiz Sucuoğlu başkanlığında saat 14.00’da başlayan ve yaklaşık olarak 3 saat süren toplantı az önce sona erdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetinin ilk Bakanlar Kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu başkanlığında saat 14.00’da başlayan ve yaklaşık olarak 3 saat süren toplantı az önce sona erdi.

Bakanlar Kurulu’nda görüşülen konuları kamuoyuyla paylaşan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı, Bakanlar Kurulu Sözcüsü Olgun Amcaoğlu, alınan kararları açıkladı.

Kararlar şu şekildedir:

“1- Tüm bakanlıkların bugüne dek yapması gerekenleri istişare ettik. Yapılan toplantıda öncelikle yarım kalan Lapta-Alsancak yolu ihalesinin devamı için karar üretildi. Devamıyla ilgili süratle ihaleye çıkılmasında hemfikir olundu.

2- Komite çalışmalarında BRTK bütçesinde sıkıntı yaratmamak koşuluyla karar üretildi ve 2022’de sıkıntı yaşanmasının önüne geçildi.

3- Hayvancılık ve üretim konusunda da istişareler yapıldı. Gübre ve tohum finanse edilmesi, toprak ürünleri kurumunun yem ve hammadde için spot, alım yetkisi işlemlerinin tamamlanmasına karar verildi. Hayvan başına düşen arpa desteklerinin istişareleri yapıldı. Son zamanda çok yüksek rakamla üretilen arpa fiyatlarına yapılması düşünülen 87 kuruş desteğin artırılmasına karar verildi. Çiftçinin gübre desteği için istişareler yapıldı ve finansmanla ilgili bir sonuca varılmasında uzlaşı sağlandı.

4- 2022 yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın imzalanmasına bu toplantıda karar verildi. Bu çalışma neticesinde Resmi Gazete’de yayınlanacak Bütçe Yasa Tasarısı ile birlikte 16-18 Ekim tarihleri arasında komitede süratle görüşülmesi, istişare edilmesine hemfikir olundu. Sonrasında 22-24 Ekim tarihleri arasında Genel Kurul’da 2022 yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nın tüm siyasi partiler tarafından tekrardan yorumlandıktan sonra yürürlüğe girecektir.

2022 yılı bütçesinde yüzde 20’lik bir büyüme olacak. Başta personel harcamaları olmak üzere %19’luk bir artış söz konusu. Tüm partilerle konsensüsa varılarak yürürlüğe geçirilecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu