KıbrısManşet

21 gün Sokağa Çıkma Yasağı mı geliyor?

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 salgınının iç bulaş yayılmasını önlemek adına "21 Gün Sokağa Çıkma Yasağı" uygulaması için düğmeye bastı.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 salgınının iç bulaş yayılmasını önlemek adına “21 Gün Sokağa Çıkma Yasağı” uygulaması için düğmeye bastı.

GIYNIK’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Sokağa Çıkma Yasağı konusunun Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nde gündeme geldiği ve Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’nin Sokağa Çıkma Yasağı konusunu hükümetin gündemine aldığı öne sürüldü.

Salgınla işlgili gelişmeler doğrultusunda Sokağa Çıkma Yasağı uygulaması yeniden devreye girebilir..

Bilim Kurulu’nun alınması gereken önlemleri hükümete sunmasına rağmen, hükümet kendi bildiğini okudu ve kararlar arasından işlerine geleni uygulamaya soktu.

Hükümet “Halk Sağlığı” deyip, aksini yaparken, halk kendi sağlığı için önlemler almaya başladı bile.

Bilim Kurulu’nun açıkladığı kararlar sonrası halk kendi içinde önlemler alarak dışarıya çıkmak yerine, evlerinde kalmayı tercih ederken, çoğu işletme Bilim Kurulu’nun kararlarına uyarak, işletmesini geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı.

“Kuzu can derdinde, kasap et derdinde” misali halk canının derdindeyken, hükmedenler oy derdine düştü.

Bazı spor salonu, eğlence mekanı ve güzellik merkezi tedbir amaçlı dükkanını geçici süreliğine kapattıkları haberini duyururken, bazı restoranlar ise oturma alanını kullanıma kapattıklarını ve sadece paket servis olarak hizmet vermeye devam edeceklerini duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu