KıbrısManşet

21 Yıllık hasret bitiyor

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Erdinç Akgür, GIYNIK Gazetesi aracılığıyla tüm tiyatro severlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Devlet Tiyatroları'nın 21 yıldır sahne hasreti çektiğinin de altını çizen Akgür, bu hasretin en kısa zamanda biteceğini müjdeledi


Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Erdinç Akgür, GIYNIK Gazetesi aracılığıyla tüm tiyatro severlerin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı. Devlet Tiyatroları’nın 21 yıldır sahne hasreti çektiğinin de altını çizen Akgür, bu hasretin en kısa zamanda biteceğini müjdeledi

Tiyatro başta olmak üzere tüm sanat aktivitelerinin de pandemiden etkilendiğini ancak tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Akgür, Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel açıklamalarda bulundu.

“ÇOCUK OYUNUNU FİLME ÇEVİRDİK”

“Pandemi maalesef hepimizi etkiledi ama biz yine de boş durmadık” diyen Erdinç Akgür, “Yetişkin ve çocuk oyunumuzu hazırladık. A planımız, B planımız süreç içerisinde oldu” ifadelerini kullandı ve bir yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri şu sözlerle aktardı: “Pandemi nedeniyle yetişkin oyunumuzu birkaç defa sergileyebildik. Çocuk oyunumuzu da okullar kapalı olduğu için gidip oynayamadık. Ama film şekline dönüştürdük, senaryosunu hazırlattık çekimlerini dışarıda pandemiye uygun koşullarda yaptık ve çocuk filmi olarak hazırladık. ‘Yağ Yağ Yağmur’ adlı çocuk oyunumuzu BRT’de yayınladık.  Müzik eşliğinde masallar hazırladık o da BRT2’de çocukların dersleri arasında yayınlandı. Radyoda tiyatro olarak Shakespeare’in 12 eserini hazırladık. Her Salı radyoda yayınlanıyor. Radyo tiyatromuzda yılsonuna kadar devam edecek.”

“BOŞ DURMADIK”

“Boş durmadık, bir şeyler hazırlamaya çalıştık. Ama yeterli mi yeterli değil çünkü tiyatro sahnede oynanmazsa onun hazzını hiçbir yerde alamazsınız” ifadelerine yer veren Akgür en kısa sürede eski günlere dönmeyi ümit ettiklerini ve sahnelerin sanatla buluşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

“21 YILLIK HASRET BİTİYOR”

Diğer yandan Devlet Tiyatroları’nın 21 yıldır sahne hasreti çektiğinin de altını çizen Akgür, bu hasretin en kısa zamanda biteceğini sözlerine ekledi. 17 Temmuz 2019 tarihinde göreve geldiği andan itibaren Devlet Tiyatroları’nın sahnesine yeniden kavuşması için çalışmalar yaptığını aktaran Akgür, “Atandığım zaman ilk olarak dönemin Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bu konuyu görüştüm ve gerekli girişimlere başladık. Girişimlerimizin meyvelerini de alıyoruz.  Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun da açıkladığı gibi çalışmalarda sona gelindi. Belki de birinci etap tamamlanmadan ikinci etap için ihaleye çıkılacak. Sayın Amcaoğlu’nun da söylediği gibi hedefimiz en kısa sürede projeyi tamamlamak” dedi.

“YAZ AYLARI İÇİN AÇIK HAVA GÖSTERİLERİMİZ GÜNDEMDE”

Diğer yandan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın hedefinde Mart ayında açılmayla birlikte çalışmaların başlaması olduğunu ancak tam açılımın henüz olmaması nedeniyle bu hedefinde gerçekleşemediğini aktaran Akgür, “Eğer bir müddet daha açılmayacaksak Eylül ayına kalır ama yaz ayları açık havalarda yapılabilecek farklı projelerimiz var onlar üzerine çalışıyoruz, onları da uygulamaya koyabilir ve onun müjdesini verebiliriz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu