EkonomiGenelKıbrısManşetSeyahat

220 Milyon Dolarlık  Cratos Hotel atıl durumda

Boz Group’un 220 milyon dolarlık turizm yatırımı “Cratos Premium Girne” uzun süredir atıl durumda. Otelin yönetimsel sıkıntılar nedeniyle kapalı kalması, dolaylı da olsa Kuzey Kıbrıs turizmini vuruyor

Turizmciler, Cratos Premium’un “yargıya müdahale edilmeyecek şekilde” hizmet vermeye başlaması için, ülke yetkililerini göreve davet ediyor

MAHKEME SÜRECİ UZADIKÇA UZADI… Boz Group’un 220 milyon dolarlık turizm yatırımı “Cratos Premium Girne” uzun süredir atıl durumda. Otelin yönetimsel sıkıntılar nedeniyle kapalı kalması, dolaylı da olsa Kuzey Kıbrıs turizmini vuruyor. Vakıflar İdaresi’nden kiralanan arazi üzerine inşa edilen ve muhteşem Cratos Premium, uzun zamandır devam eden dava süreci nedeniyle kapalı vaziyette kaderini bekliyor. Yönetim arasındaki sorunlar KKTC mahkemelerine taşınırken, oluşan düğüm bir türlü çözülemiyor. Ancak, bir yanda hukuki süreç devam ederken öte yanda otelin hizmet verememesi turizme gönül verenleri üzüyor.

“BİR ORTA YOL BULUN” ÇAĞRISI… Otelin bin kişiyi bulan çalışanları işsiz kalırken, Girne’nin en kıymetli arazilerinin birinin üzerine kurulan tesisin çürümeye terk edilmesinden endişe ediliyor. Turizm çevreleri ise “hukuki süreç bir yandan devam etsin ancak öte yandan otelin hizmet vermesi için de bir ara yol bulunsun” diyerek, taraflara ve ülkenin yetkililerine anlamlı mesajlar iletiyor. 20 Temmuz 2010 tarihinde hizmete açılan 220 milyon dolarlık Cratos Premium Girne için Boz Group tarafından yapılan açıklamada, gerçek bir ‘Vegas’ oteli hazırlandığı belirtilmişti.

“VEGAS’I AYAĞINIZA GETİRDİK” SLOGANIYLA YOLA ÇIKILMIŞTI… 410 odalı otel, casino, Cratos Port ve spa barındıran Girne’deki Cratos Premium’un Güney Kıbrıs da dahil adanın en büyük yatırımı olduğunu söyleyen Boz Group, “Vegas denilince akla yalnızca kumar geliyor. Vegas, en iyi şovların düzenlendiği, en iyi gurmelerin menülerinin sunulduğu yerdir. Biz de daha üst düzey müşteri portföyüne ulaşmaya çalışıyoruz. Türkiye’den bile KKTC’ye gitmeyip Vegas’a, Monaco’ya gidiyorlar. Artık onların da oralara gitmesine gerek yok, Biz onları KKTC’de Cratos Premium’da ağırlayacağız” açıklamasında bulunmuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu