GenelKıbrısManşetSiyasetSpor

FAS deyip geçmeyin..

FAS’ın tribünlerdeki destekçileri FAS vatandaşları ülkelerindeki yönetime karşı ortaya koydukları sözlü tepki sahada mücadele eden FAS Milli Takımı kadar önemliydi

Dünya Kupasında tarih yazan bir Afrika ülkesi var. FAS. Ezberleri bozan oynadığı kollektif futbol ile sempati yaratan bir ekip.

FAS artık yarı finalde.

FAS’ın tribünlerdeki destekçileri FAS vatandaşları ülkelerindeki yönetime karşı ortaya koydukları sözlü tepki sahada mücadele eden FAS Milli Takımı kadar önemliydi. Binlerce FASLI tek bir ağızdan marş haline getirip söylediği ve adeta isyan dolu bu sözler Dünya Kupası’na damgasını vurdu zira bu Katar’dan Fas’a bir isyan ateşiydi. Şimdi gelin onbinlerce Faslı insanın ülkelerindeki yönetime karşı hep bir ağızdan marş halinde ifade ettikleri cümlelere..

“ Bu ülke aşağılayan bir ülke

Gözyaşlarımızı döktü

Yaşaması çok acı

Bunu diyenler yalan söylemediler

Hükümet bizi boş vaatlerle öldürdü

Bu ülkede hiç iyi bir şey görmedik

Hükümet bizi boş vaatlerle öldürdü

Müzik festivalinde Shakira’ya milyarlar verdiler

Bizim taleplerimiz küçüktü

Zamlarla yaktınız bizi

Yemin ederim kocaman bir mafyasınız

Herkes hırsız oldu

Fakir komşularımız kuyruklarda terbiye edildi

Mum aramızda yanıyor

Hükümet paramızla villalar alarak bizimle alay etti.”

Dünya Kupasında tribünleri dolduran FAS vatandaşlarının ülkelerindeki yönetime karşı tepkileri gerçekten sahadaki maç kadar enteresandı. FAS deyip geçmemek lazım.

FAS hem oynadığı futbolla hem de tribündeki halk mücadelesi ile tarihe damga vurdu.. Şimdi gelin bir de bizim ülkemize bakalım. Bir seçim heyecanıdır gidiyor.

Gören de zanneder her beldede,her köyde,her mahallede devrim yapılacak.

Nasıl da gündem yapıyorlar bu boş işleri.

Ülkenin anahtarını teslim ettiler bunlar hala demokrasicilik oynuyorlar.

Hibe programları, girişimcilik, vs derken iş santral bağışına kadar uzandı.

Bu arada santrali yönetenler de santralle birlikte geldiler. Ülkede pahalılık aldı başını gider, lakin buna çare üretmek yerine hükümet her alanda görevlerini bir bir devrediyor. Adım adım devire doğru gidiyor ülke. Siyaset kurumu bürokrasi ve hükümet seyrediyor olup biteni. Ha bir de seçim havasında gövde gösterileri yapıyorlar milletin parasıyla.

Genel bir umutsuzluk var herkeste son zamanlarda , isyan bile yok kıbrıslılarda.. Buna üzgün bir kabulleniş de diyebiliriz..

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu