KıbrısManşetToplum

3.Cumhuriyet Sprint Rallisi yapıldı

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü’nün Başbakanlık Gençlik Dairesi Müdürlüğü himayelerinde organize ettiği “3.Cumhuriyet Sprint Rallisi” 12 Kasım Cumartesi günü Hamitköy Çevre Yolu’nun üzerinde, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzey kısmında hazırlanan etapta yapıldı

KKTC’nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü’nün Başbakanlık Gençlik Dairesi Müdürlüğü himayelerinde organize ettiği “3.Cumhuriyet Sprint Rallisi” 12 Kasım Cumartesi günü Hamitköy Çevre Yolu’nun üzerinde, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzey kısmında hazırlanan etapta yapıldı.

ZAFER HASKASAP-MULLA’NIN

Ralliciler 7.5 kilometrelik etabı iki kez zamana karşı geçip en iyi dereceyi elde etmeye çalıştılar. 11 ekibin start aldığı rallide, Skoda Fabia R5 ile yarışan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi genel klasmanda 5 dakika 11,402 saniyelik dereceleri ile zafere ulaştılar ve Sınıf 2’de de birinciliği kazandılar.

MULLA BABASIYLA DA İKİNCİ OLDU

Genel klasman ikinciliğini eski rallicilerden, babası Erden Mulla ile yarışan Halil Mulla elde etti. Uzun zaman sonra ralli koltuğuna oturan Erden Mulla, oğlu ile katıldığı yarışta gurur yaşarken, genel klasman ikinciliğinin yanı sıra Sınıf N birinciliğini de kazandı.

ÜÇÜNCÜLÜK BOZALANLAR-DEMİRAĞ’IN

Ford Fiesta S2000 aracıyla Çağkan Bozalanlar-Mehmet Demirağ genel klasmanda üçüncülüğü elde ederken Sınıf 2’de ikinci oldular. Sınıf 1 birincisi Sadık Bilgimer-Buse Bilgimer, Sınıf T4 birincisi Niyazi Bedel-Mehmet Boşnak, Sınıf T3 birinci Halim Kahveciler-Ramadan Uzun, Historic birincisi Mehmet Gülok-Hakkı Aktuğ oldu.

KUPALAR VERİLDİ

Yarış sonrasında Atatürk Spor Kompleksi’nde ödül töreni yapıldı ve dereceye girenlere kupaları verildi. Kupalar; Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın ve Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü Başkanı Gizem Öke tarafından takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu