KıbrısManşetSiyasetToplum

36 sene sonra ikinci kadın belediye başkanı

Bugün gerçekleşen Yerel Yönetim Seçimlerinde 1472 oyla Büyükkonuk-Mehmetçik Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Çimen Tuğlu, KKTC tarihinde ikinci kez kadın başkan olarak göreve başlayacak

 

Bugün gerçekleşen Yerel Yönetim Seçimlerinde 1472 oyla Büyükkonuk-Mehmetçik Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Çimen Tuğlu, KKTC tarihinde ikinci kez kadın başkan olarak göreve başlayacak.
Tuğlu’nun başkanlığa seçilmesi ile 1990 yılında Akıncılar köyünde evinde öldürülen ve faili meçhul cinayet olarak kalan kadın başkan iki çocuk annesi Sevim Akbaş hatırlandı.

SEVİM AKBAŞ İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANIYDI…
Akıncılar köyünde 1986 yılında Belediye Başkanlığına seçilen ilk ve son kadın belediye başkanı Sevim Akbaş, 1990 yılında faili meçhul cinayete kurban gitmişti.
Akıncılar köyünde 1986 yılında gerçekleşen seçimlerde ilk kadın belediye başkanı olan Sevim Akbaş, 21 Nisan 1990 tarihinde evinde kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından başına sert bir cisimle vurularak öldürülmüştü. O günlerde polis onlarca kişiyi sorgulamasına rağmen, cinayetle ilgili soruşturmasını kapatmış ileri safhaya taşımamıştı.
Akbaş, Belediye seçimlerinde seçilen ilk ve son kadın belediye başkanı oldu.

DEVRİM DEMİR

Diğer Haberler

Başa dön tuşu