KıbrısManşetToplum

4 milyonluk büyük vurgun

Yabancı kişilere ait banka kart bilgilerini kopyaladığı belirtilen İsmet Koca hakkındaki iddialar dudak uçuklattı

Yabancı kişilere ait banka kart bilgilerini kopyaladığı belirtilen İsmet Koca hakkındaki iddialar dudak uçuklattı…

 5 AYRI SUÇLA İTHAM EDİLDİ
Cihangir’de faaliyet gösteren bir işyeri sahibi olan İsmet Koca, 3 milyon 617 bin TL’yi aşan miktarda parayı sahtekârlıkla şirket hesabına aktardığı gerekçesiyle tutuklandı. İsmet Koca, 23-30 Temmuz tarihleri arasında yurt dışında yaşayan yabancı şahısların banka kartlarına ait bilgileri kopyalayıp, mail order sistemi ile kendi şirket hesabına yatırmakla suçlanıyor. Koca ikinci kez mahkemeye çıkarılırken, mahkemede olguları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Türkay Samancıoğlu, zanlının “Suç Gelirinin Aklanmasının Önlenmesi Yasasına Aykırı Hareket Etmek”, “Bilişim Sistemleri Kullanılarak Kredi Kartlarında Sahtecilik Yapmak”, “Sahte Resmi Belge Düzenleme”, “Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Para Temini” suçlarından tutuklandığını söyledi.

MALİ POLİSİN OPERASYONU
Polis memuru Samancıoğlu, 10 Ağustos 2023 tarihinde KKTC’de faaliyet gösteren bir bankadan bazı şahısların kredi kartlarından rızaları olmaksızın bir işyerine ait pos cihazı aracılığıyla mail order yönetimi kullanılarak birçok işlem yapıldığına, 3,6 milyon TL’yi aşan miktarda paranın konu iş yerinin hesabına aktarıldığına dair bilgi aldıklarını ve soruşturma başlattıklarını anlattı. Polis, yapılan soruşturma sonucu Cihangir’de faaliyet gösteren İsko Yapı İnşaat ve Ticaret Şirketi Ltd.’in sahibi İsmet Koca’nın tespit edildiğini ve Mali polisin operasyonuyla tutuklandığını ifade etti.

KASADAN 40 BİN ÇIKTI
Zanlının iş yerinde arama yapıldığını kaydeden polis, şirkete ait fatura bloğu, işlemleri yaptığı pos cihazı ve içerisinde mail order formları bulunan laptop, birçok yabancı şahsa ait pasaport ve kart bilgileri bulunan 2 adet cep telefonu, kartlardan çekilişleri gösteren birçok slip ve para kasasında da yaptığı işlemler sonucu aldığı 40 bin TL nakit para bulunarak emare olarak alındığını açıkladı. Araştırmada zanlıya ait işyeri hesabına aktarılan paranın bir kısmının nakit çekildiği, bir kısmının ise yine aynı şirkete ait başka hesaba aktarıldığı saptandı.

101 AYRI İŞLEM
Polis, ilk tespitlere göre; 101 işlem yapıldığını belirtti. Polis, zanlının, kart sahiplerine gerçekte olmayan bir satış yaptığı yönünde 8 adet sahte faturayı düzenlediğini ve bu faturaları bankaya vererek tedavüle sürdüğünü söyledi. Polis, iş yerinde ele geçirilen fatura bloğunda yapılan incelemede 12 adet kesilip tedavüle sürüldüğüne inanılan ve 14 adet de tedavüle sürülmek üzere hazırlanmış olduğuna inanılan fatura tespit edildiğini açıkladı. Polis, olayla bağlantısı olduğuna inanılan iki şahsın da arandığını belirtirken, Yargıç Tutku Candaş, zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu