ManşetPolisiye – Adli

518 kişiye yasal işlem, 5 tutuklu

Lefkoşa ve İskele'de asayiş ve trafik denetimlerinde toplam 518 kişi aleyhinde yasal işlem başlatıldı. 5 kişi tutuklandı.

Lefkoşa ve İskele’de dün akşam gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimleri kapsamında toplam 518 kişi aleyhinde yasal işlem başlatıldı, 5 kişi tutuklandı. KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,
halkın huzuru ve güvenliği için yapıldığı belirtilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları, gece kulüpleri, alkollü içki satışı yapılan yerler, kumarhaneler, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ve trafikte araçları ile seyir halinde olan sürücüler kontrol edildi.
Asayiş Denetimleri Kapsamında; Ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 4 kişi tutuklanırken, araçlarında yapılan aramalarda, kanunsuz olarak tasarruflarında tecavüzi alet(ahşap sopa) ve bıçak bulundurup taşıdıkları tespit edilen 3 kişi ve kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olduğu halde, kumarhane içerisinde tespit edilen toplam 39 kişi aleyhinde  yasal işlem başlatıldı.
Trafikte 476 kişi rapor edildi, 1 sürücü tutuklandı
Trafik denetimleri kapsamında; toplam 2198 araç sürücüsünün kontrol edildiği belirtilerek, çeşitli trafik suçlarından toplam 476 araç sürücüsünün rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.  1 sürücünün tutuklandığı ve 66 aracın ise trafikten men edildiği kaydedildi.
Yapılan açıklamada rapor edilen trafik suçları şöyle; “170’i yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 8’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 51’i sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 29’u emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 52’si seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, 12’si sigortasız araç kullanmak, 4’ü trafik ışıklarına uymamak, 1’i işletme izinsiz yolcu taşımak(korsan taksi) ve 149’u ise diğer trafik suçları”. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu