EkonomiKıbrısManşetSiyasetToplum

600 milyon kayıp derken..

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda insanlar geçim sıkıntısı yaşarken, topluma ait bir kurumda 600 milyon TL’nin kayıp olarak kayıtlara geçmesinin hiçbir izahı olamaz

KIB-TEK’in özellikle yıllardır iyi idare edilmediğini biliyorduk, hatta KIB-TEK gibi stratejik öneme sahip bir kurumun kaynaklarının heba edildiğinin de farkındaydık. Ama bu kadarını da açıkçası beklemiyordum. Kıb-Tek’in Ocak 2021 ile Mart 2022 faaliyetlerinin incelendiğini belirten Ekonomi Bakanı Olgun Amcaoğlu, 600 milyon TL’lik para kaybından bahsetti!

Bu takdir edersiniz ki çok büyük bir rakam.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullarda insanlar geçim sıkıntısı yaşarken, topluma ait bir kurumda 600 milyon TL’nin kayıp olarak kayıtlara geçmesinin hiçbir izahı olamaz.

Sayın Amcaoğlu hesap kitap işini iyi bilen bir kişi, dolayısıyla bu konudan emin olmasa böyle bir açıklama yapmazdı.

Yaptığına göre bu durum somut olarak tespit edildi ve kamuoyu ile de paylaşıldı.

Şimdi konu madem bu raddeye kadar geldi bu para kaybının nedenlerini ve eğer varsa bu durumdan sorumlu olan kişi veyahut kişilerin de yasalar nezdinde hesap vermeleri sağlanmalı.

Bu para kaybı nasıl oluştu?

İhalelerin burada etkisi nedir?

Bundan kim veyahut kimler sorumludur?

KIB-TEK’in kendi içinde mali denetimini yapanlar bu kaybın ne zaman farkında oldular? Gibi izaha muhtaç bir durum var artık ortada. Bakan Amcaoğlu da böyle bir tespiti kamuoyu ile paylaştığına göre bunun ikinci adımının şeffaf bir şekilde atılması gerekiyor. Bu başta konuyu kamuoyunun bilgisine getiren Bakan Amcaoğlu olmak üzere hükümetin de halkına karşı sorumluluğudur.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu