GenelKıbrısKültür SanatManşet

Akdeniz Karpaz Üniversitesi “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler” seminerler dizisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) Kıbrıs Araştırmaları Merkezi 3 Mayıs 2024 tarihinde saat 14:00’te Lefkoşa Grand Pasha Otel’de siyaset ve akademi dünyasının geniş katılımıyla “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler: Ahmet Mithat Berberoğlu” başlıklı bir seminer gerçekleştirdi.

Bu seminer, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezinin “Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler Seminerler Dizisi”nin üçüncüsü ve Ahmet Mithat Berberoğlu hakkında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen ilk seminer olma özelliğini taşıyor.

Seminerin başlangıcında AKÜN Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Öz açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Sonrasında ise AKÜN Kıbrıs Araştırmaları Merkezi başkanı Dr. Hasan Topal Kıbrıs Türk Tarihine Damga Vurmuş İsimler Seminerler Dizisi’nin önemini vurguladığı konuşmasını aktardı. Hemen ardından seminer programı Ahmet Mithat Berberoğlu’nun hayatını anlatan kısa belgesel gösterimi ile devam etti.

Panel konuşmalarında ise araştırmacı-yazar eski milletvekili Fadıl Çağda, eski milletvekili Mehmet Civa, milletvekili ve gazeteci-yazar Sami Özuslu ve A. M. Berberoğlu’nun kızı Doç. Dr. Ayşen Berberoğlu ile panel moderatörü Dr. Hasan Topal sırasıyla konuşmalarını dinleyicilerle paylaştılar.

Misafir konuşmacılar, hukukçu ve siyasetçi kişiliğinin yanı sıra Kıbrıs Türk tarihinde aldığı rol ile Kıbrıs Türk halkının dünyaya tanıtılması çabalarında ön saflarda bulunan önemli isimlerden biri olan ve Kıbrıs Türk halkının siyasi ve sosyal hayatına önemli katkılarda bulunan Ahmet Mithat Berberoğlu’nu farklı perspektiflerden, hatıraları ve deneyimlerini paylaşarak anlattılar. Bu sayede katılımcılar Ahmet Mithat Berberoğlu’nu daha yakından tanıma fırsatı buldular. Katılımcılar tarafından ilgi ile dinlenen seminer, plaket töreni ile sona erdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu