GenelKıbrısManşet

7 günde 437 sürücü “kırmızıda” geçti!

Polis ‘ışık’ ihlaline karşı denetim başlattı. Işık ihlali yapan yanacak

DEVRİM DEMİR  

Polis ‘ışık’ ihlaline karşı denetim başlattı. Işık ihlali yapan yanacak

Polis, 15-21 Nisan tarihleri arasında trafik ışık kurallarını ihlal eden sürücülere yoğunlaştı

2023’te trafik ışığı ihlali sonucu 2’si ölümlü 28 kaza, bu yıl ise 3.5 ayda 18 kaza sonucu meydana geldi

Polis raporları 112 günde 564 araç sürücüsünün trafik ışık kurallarını ihlal ettiği kayıtlarına geçti

POLİS İHBARLARI GÖZ ARDI ETMEDİ

Yaygın trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, yaya ve sürücülerin güvenliği için yollarda tedbirleri arttıran polis, vatandaş tarafından sosyal medyada son zamanlarda yapılan ihbarları göz ardı etmedi. Polis Genel Müdürlüğü, geride bıraktığımız hafta özel bir çalışma ile trafikte ‘ışık’ ihlali denetimi yaptı. Denetimlerde sürücülerin trafik ışığı ihlalleri üzerine yoğunlaşan polis, 15-21 Nisan tarih aralığında ülke genelinde toplam 437 araç sürücüsünün trafik ışığı ihlali yaptığını tespit ederek rapor etti.

112 GÜNDE 564 ARAÇ RAPOR EDİLDİ

Polisin sadece bir haftalık denetimde ortaya çıkan rakam, trafikte can güvenliğimizin olmadığını bir kez daha ortaya serdi. Sürücülerin sadece ‘ışık’ ihlali yapmadığı birçok trafik kuralını da ihlal ettiği raporlandı. Polis Basın Subaylığı, yayımladığı raporda 01 Ocak-21 Nisan tarih aralığında 564 sürücünün trafikte ‘ışık’ ihlali yaptığını açıkladı. Polis, ayrıca 2023 yılında yine aynı denetimlerde 554 araç sürücüsünü aynı suçtan rapor ederken, bu yıl 112 günde 564 sürücünün rapor edilmesi vatandaşa “daha fazla sıkı denetim” dedirtti.

‘İHLAL’ ÖLÜM GETİRMİŞTİ

Polis Basın Subaylığı, yayımladığı raporda 2023 yılında trafik ışığı ihlali yapan sürücülerin 28 kazaya sebebiyet verdiğini bunların ikisinin de ölümle sonuçlandığını açıkladı. Bu yılın ilk 3.5 ayında meydana gelen kazaların 18’nin de yine ışık ihlali suçlarından meydana geldiğini açıklanırken, polis bu yönde denetimlerin devam edeceğini duyurdu tüm sürücüleri trafik kurallarına uyarak kazaların önlenmesine katkı sağlamaya davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu