GenelManşetTürkiye

Korkutan depremde enkaz altında kalan Baba ve kızı kurtarıldı

Malatya'da korkutan bir deprem meydana geldi, şiddetli sarsıntı Malatya'nın haricinde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman'da da net şekilde hissedildi. 12.04 sularında meydana gelen deprem 15 saniye sürdü. Depremin büyüklüğünün 5.6, derinliğinin 7 km olduğu ifade edildi. Yıkılan binalar olurken AFAD Başkanı Sezer, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı. Baba ve kızı enkazdan sağ kurtarıldı.

AFAD’ın aktardığı son dakika bilgisine göre deprem Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde oldu! Saat 12.04 sularında meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Malatya’nın dışında Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay’da da net şekilde hissedildi. Malatya’da, Hatay’da yaşayan vatandaşlar bu deprem sonrası da büyük korku ve panik yaşadı. Çoğu bina da deprem sonrası sallandı. Ayrıca depremde hasarlı bazı binaların çöktüğü öğrenildi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD BAŞKANI SEZER DUYURDU! 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 69 KİŞİ YARALANDI

AFAD Başkanı Yunus Sezer “29 bina yıkıldı. 69’a yakın yaralı hastanelere sevk edildi. Arama-kurtarma çalışmaları özellikle 5 binada devam ediyor.” dedi. Sezer, “Neredeyse 3 dakikada bir artçı sarsıntı oluyor. Vatandaşlara hasar gören binalardan uzak durmaları yönündeki duyurumuzu tekrar yapmak istiyoruz. Eşya tahliyesi zaten yasaklanmıştı, bu tür tahliye işlemleriyle kesinlikle bu binalara girmesinler. Vefat eden vatandaşımıza, ailesine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar “Şu ana kadar 45 artçı var, bu gerçekte olağan dışı bir durum. Bununla baş etmek ciddi güç gerektiriyor. Bugün meydana gelen depremi de artçı sarsıntı olarak değerlendiriyoruz. Bugün ne yazık ki bir vatandaşımızı yitirdik. Şu ana kadar 10 bin 282 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu, yaklaşık 6 ayda kaydettiğimiz depremlerin 3 haftada kaydedildiğini gösteriyor. 5-6 arasındaki depremlerin sayısı bugünkü depremle birlikte toplam 45 oldu.” şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZER AÇIKLADI! “5 VATANDAŞIMIZI ENKAZLARDAN KURTARDIK”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi. Bakan Özer “5 vatandaşımızı da enkazlardan kurtardık.” dedi.

1 KİŞİ DAHA SAĞ KURTARILDI

Depremin ardından yıkılan bir binanın enkazından arama-kurtarma çalışmaları sonucu bir kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu