KıbrısManşetSiyasetToplumTürkiye

“75 milyon metrekare su, bölgeye can, vatandaşa aş getirecek”

Başbakan Ünal Üstel, Su Master Planı Çalışmaları Lansmanı’nda açıklamalarda bulundu

MİNE İÇSEL

Başbakan Ünal Üstel, Su Master Planı Çalışmaları Lansmanı’nda açıklamalarda bulundu.

“Asrın Projesi” olarak nitelendirilen Türkiye’den su gelmesi ile ilgili yürütülen projeler olan Güzelyurt Ovası ve Mesarya Ovası Sulama Projesi’nin birinci kısmı olan Güzelyurt Sulama Projesi’nde çalışmaların da sona geldi.
Güzelyurt Ovası ve Mesarya Ovası’nın suya kavuşmasının KKTC için önemini anlatan Başbakan Üstel uzun zamandır yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Tamamlanan proje ile 18 bin hektarın sulanmasının sağlanacağını belirten Üstel, projenin tüm etaplarının tamamlanması ile Güzelyurt’ta 35 bin, Mesarya’da ise 98 bin dekar arazinin sulanmasının mümkün olacağının altını çizdi.

Türkiye’den gelen 75 milyon metrekare can suyunun insanlara ve toprağa can olacağına vurgu yapan Başbakan Üstel; bunun KKTC için anlamının oldukça büyük olduğunu söyledi.
“Güzelyurt ve Mesarya’nın suya kavuşması demek; Narenciye işletme fabrikalarının ayakta kalması demek, orada çalışan emekçilerin iş ve as bulmaya devam etmesi demek, tarım sektörü ile bağlantılı tüm sektörlerin kendi topraklarında tutunması demek” diyen Başbakan Ünal Üstel, bu sayede ekosistemin de korunacağını insanların iş ve aş bulabileceğini ve göçün de önleneceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu