MagazinManşetTürkiye

80’lerin sevilen Türk sanat müziği sanatçısı Metin Milli hayatını kaybetti

Türk sanat dünyasının özellikle 1980'li yıllarda sevilen isimlerinden olan "Seviyorum İşte" ve "Şarkılara Sordum" gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalara kazınan Metin Milli, Ankara'da 80 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sanat dünyasının özellikle 1980’li yıllarda sevilen isimlerinden olan “Seviyorum İşte” ve “Şarkılara Sordum” gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalara kazınan Metin Milli, Ankara’da 80 yaşında hayatını kaybetti.

Metin Milli, “çok sesli hafif Türk sanat müziği” olarak adlandırdığı tarzıyla tanınıyordu.
Türkiye’de TRT’nin desteğiyle bu yeni tarzın öncülerinden biri olan Milli, 1990’lı yılların başlarına kadar bu alanda önemli bir rol oynadı.

“Merhaba” adlı albümü, “Çiçekler Yasta” gibi hit şarkılarıyla 1983 yılında büyük bir çıkış yakalayan Milli, müziğe para kazanmak için değil zevk için yaptığını vurguluyordu. Ticaretten elde ettiği geliri müziğe yatıran sanatçı, bu tutumuyla sektörde farkını ortaya koydu.

Uzun yıllar boyunca aranjör Metin Alkanlı ile birlikte çalışan Milli, “Çiçekler Yasta”, “Şarkılara Sordum”, “Pişmanlık”, “Seviyorum İşte” ve “Vurgun” gibi birçok esere kendi özgün yorumuyla imza attı. 1982-1996 yılları arasında Kekeva, Yankı, Fono, Yavuz, Sembol, Sarp, Foneks Plak şirketleri adına toplamda 10 albüm kaydetti.

Metin Milli, müzik kariyeri ve iş hayatıyla Türk sanat müziği dünyasında iz bırakan bir isimdi. Onun eşsiz yorumları ve katkıları, Türk müziğinin zengin mirasında her zaman hatırlanacak. Sanatçının vefatı, müzik camiasında büyük bir boşluk yaratırken, sevenleri ve sevenleri onun unutulmaz şarkılarıyla yaşamaya devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu