KıbrısManşet

9 Eylül İlkokulu’nda kovid-19 endişesi!

Okul Müdürü, velinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını GIYNIK'a doğrulayarak, bir çocuğunun 1. diğerinin ise 2. sınıf öğrencisi olduğunu kaydetti.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

9 Eylül İlkokulu’nda 1. ve 2. sınıfa giden 2 kardeşin babası pozitif çıktı.

Gelen ihbarlar üzerine GIYNIK, okul yetkilileri ile görüşerek, işin doğruluğunu soruşturdu.

İlkokul Müdür Muavini Şöhret Yiğiter, velinin komşusunun kitap dağıtım gününe gelmesiyle velinin pozitif olduğunu öğrendiklerini söyleyerek, ailenin orada olmaması sorgulanınca bahse konu çocukların babasının pozitif olduğu bilgisine ulaşıldığını aktardı.

Okul Müdürü Özsaygın, velinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını doğrulayarak, çocuklardan birinin 1. sınıf diğerinin ise 2. sınıf öğrencisi olduğunu kaydetti.

Özsaygın, velinin PCR testinin pozitif çıkmasına rağmen, kan tahlili ve tomografisinin temiz çıktığını ekleyerek, buna rağmen okulda bir panik havası olduğunu ve öğretmenlerle okul personelinin PCR testi yaptırmak istediklerini belirtti.

Kimilerinin hemen PCR test yaptırmak isterken, kimilerinin ise beklemekten yana olduğunu ve virüsün 14 günlük kuluçka süresinden ötürü şu anki test sonuçlarının yanıltıcı olabileceği yönünde düşünceleri olduğundan da bahsetti.

Öte yandan, Kovid-19 ‘1102’ birimini aradığını ve velinin pozitif çıktığı bilgisinin okula niye haber edilmediğini sorguladığını aktaran Özsaygın, panik olacak bir durumun olmadığı şeklinde yanıt aldığını üzülerek belirtti.

Ayrıca, pozitif olan velinin çocuklarına ve okuldaki diğer tüm çocuklara yarın sabah PCR testi yapılacağı aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu