KıbrısManşet

Töre, Saner’den süratli bir şekilde izahat bekliyor

UBP Genel Merkezi’nde yapılan toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Zorlu Töre, Başbakan Saner'in toplantıya katılmamasından kaynaklı olarak kurultaydaki oy pusulasındaki oy sıralaması için yapılacak olan kura çekimini pazartesi gününe ertelediklerini aktardı.

ELİF DÜLGER

Ulusal Birlik Partisi’nin 30-31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 22. Olağan Kurultayı öncesinde adaylar bugün UBP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Faiz Sucuoğlu, Hasan Taçoy ve Zorlu Töre toplantıya katılım gösterirken Başbakan Ersan Saner ise toplantıya katılım göstermedi.

UBP Genel Merkezi’nde yapılan toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan Zorlu Töre, Başbakan Saner’in toplantıya katılmamasından kaynaklı olarak kurultaydaki oy pusulasındaki oy sıralaması için yapılacak olan kura çekimini pazartesi gününe ertelediklerini aktardı.

Kurultayın birlik, beraberlik ve şölen havası tadında geçmesi için toplantı yapıldığını aktaran Töre, “Geçen defa divan başkanı bendim ve ikinci turda arkadaşların çekilmesinden üzüntü duymuştum. Siyasetten deprem meydana gelmişti. Çekilmek isteyen aday varsa birinci turdan önce çekilmesi gerekir. İkinci tura kalan arkadaşlar geri çekilmemeli. Demokrasiyi rafa kaldırmamak gerekir. Çizgimiz belli bir oraya bir buraya yalpalamayacağız. Doğru olan şeyleri yapmak halkımıza karşı görevimizdir. Yanlış olan şeyleri de ortadan kaldırmalıyız” dedi.

Saner’in toplantıda olmaması hakkında Töre, Başbakan’ın toplantıya katılmamasının soru işaretlerine yol açtığını belirterek, “Kendisi gelmedi en azından yerine onu vekalet edecek bir temsilci göndermesi gerekirdi. Saner gelmedi için, kura çekimini pazartesi gününe bıraktık” ifadelerine yer verdi.

Saner’in kurultaydaki adayları suçlaması hakkında konuşan Töre, video skandalı içinde tüm adayların yer aldığını işaret eden açıklamalar kabul edilebilir olmadığının altını çizdi. Başbakan Ersan Saner’in açıklama yapması gerektiğinin vurgusunu yapan Töre, Saner’den süratli bir şekilde izahat beklediğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Ersan Saner’in adayları işaret etmesinden özellikle de kendisini işaret etmesinden dolayı rahatsız duyan Töre, zan altında kalmak istemediğini olay ile ilgisi bulunmadığı belirterek Saner’i süratli bir şekilde açıklamaya yapmaya davet etti. Töre, ” Olay üzüntü vericidir ancak tüm adayların bu işin içinde olduğu açıklamaları da kabul etmem mümkün değil, buna açıklama yapmalı. Ben şahsımın zan altında kalmasını istemiyorum. Süratle ‘Zorlu Töre’nin bu durum ile alakası yoktur’ açıklaması yapmak zorunda ya da eğer beni kastettiyse elinde ispat varsa ortaya sunsun kamuoyu ile paylaşsın” sözlerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu